Bretagne

Wat u zeker niet mag missen in Bretagne

Van Perros-Guirec tot Quiberon, van Brest tot Rennes, in Bretagne zijn er tal van plaatsen om te ontdekken tijdens een prachtige vakantie! Of u nu met het gezin, met vrienden of als koppel gaat, iedereen vertrekt gegarandeerd met prachtige herinneringen en foto’s terug naar huis.

Opmerkelijke plaatsen

We beginnen onze ontdekkingstocht door Bretagne met enkele opmerkelijke natuurverschijnselen die u absoluut gezien moet hebben. Welke reisgids u ook kiest voor uw vakantie in Bretagne, er zijn oneindig veel aanraders. Hier vindt u onze selectie, speciaal voor u:

De Megalieten van Carnac

De Megalieten van Carnac zijn 6000 jaar oud en vormen de grootste megalitische site ter wereld. Niet te missen dus! Ook voor kinderen is een bezoek de moeite. Met een beetje fantasie zie je Astérix en Obélix zo lopen tussen de dolmens. Iedereen is onder de indruk na een bezoek aan deze plek. “Hoe hebben ze dit toch gedaan?” vraagt u zich al snel af.

Bretoense eilanden

In Bretagne vindt u ook tal van prachtige eilanden. Neem er de tijd voor en maak er een daguitstap van. Neem bijvoorbeeld een pick-nick mee en geniet van de prachtige uitzichten die de eilanden te bieden hebben.

Het eiland Bréhat kan u bereiken vanaf verschillende havens: Erquy, Pointe de l’Arcouest in Ploubazlanec, Saint-Quay-Portrieux of Binic. Op het eiland verplaatst men zich enkel te voet of met de fiets.

Het eiland Batz bereik je na een oversteek van slechts 15 minuten.

Vanaf Brest, Camaret en Conquet, kan u het prachtige Ile d’Ouessant bereiken. U vindt er adembenemende uitzichten en een rijke fauna en flora.

Ook de archipel van Glenan is zeker de moeite waard. Deze archipel bestaat uit 7 eilandjes met witte zandstranden en kristalhelder water, u waant zich in de tropen! Bereikbaar per boot vanaf Bénodet en Concarneau. U spendeert er al snel een dag. Misschien kan u wel eens een nieuwe watersport proberen?

Nu we toch over mooie Bretoense eilanden spreken mogen we ook zeker Belle-Ile-en-Mer niet vergeten! Op het grootste eiland van Bretagne vindt u stranden, rotskust, een groen glooiend landschap en leuke dorpjes.

We eindigen onze eilandentocht bij het schiereiland Quiberon. Een klein paradijs waarvoor u meerdere dagen nodig heeft om al zijn verborgen schatten te ontdekken.

Zoutmoerassen

In Bretagne kunt u zoutmoerassen bezoeken. Een leuke uitstap voor groot en klein. Ontdek er de expertise van de mensen die er werken en neem de tijd om de kleurpaletten te observeren vanaf verschillende uitkijkpunten langs het moeras. Tip: doe het bezoek per koets of te paard. Dit is mogelijk vanaf Batz-sur-Mer of Guérande bijvoorbeeld.

Het douanepad of Sentier des douaniers

Ontdek de GR®34, ook gekend als « het Douanepad of Sentier des douaniers ». Het pad loopt langs de Bretoense kust over meer dan 1800 km vanaf de Mont-Saint-Michel tot aan Morbihan. Welke route u ook kiest, u zal versteld staan van de vele adembenemende uitzichten.

Het bos van Brocéliande

Het bos van Brocéliande, bij de gemeente Paimpont, in hartje Bretagne onthult u al haar geheimen tijdens een wandeling. U kan er ook deelnemen aan een geleide wandeling. Wie droomt er nu niet van om de verhalen van Robin Hood, Merlijn de tovenaar en de Ridders van de Ronde Tafel te beleven? Ontdek het kind in u en geniet van dit magische bos.

Brocéliande

Dolmens

In deze regio kan u overal dolmens vinden, zo ook de grootste dolmen van Frankrijk: La Roche aux fées in het dorp Essé en Ile-et-Vilaine. De megalieten zijn perfect uitgelijnd met de eerste zonnestralen ’s morgens. Volgens de legende moeten verloofden elk rond de dolmen lopen terwijl ze het aantal stenen tellen. Als ze op hetzelfde aantal uitkomen, dan staat hen een mooie toekomst te wachten samen.

Te bezoeken

Steden en dorpen

De steden en dorpen van Bretagne zijn aangenaam om te bezoeken. Middeleeuws of hedendaags? Gezellig druk of pittoresk? Er is voor elk wat wils. Wij geven u graag alvast wat inspiratie:

Dinan en Dinard zijn twee steden die uitkijken op de kust, gescheiden door een brug, gebruikt voor getijdenenergie. U vindt er prachtige Victoriaanse huizen zoals in San Francisco in de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Bezoek de ommuurde stad van Saint-Malo, maak een wandeling langs de wallen, bewonder de prachtige driemasters vanaf de kaai en ontdek het graf van Chateaubriand. In Rennes kunt u boodschappen doen en genieten van een lekker gerecht op restaurant. Deze jonge en dynamische stad en trekt veel mensen aan die houden van culturele en sportieve uitstapjes. Brest is ideaal gelegen om het puntje van Bretagne te bezoeken. Het is daarnaast ook een uitstekende plek om te zeilen. Rochefort-en-Terre is een pittoresk stadje dat zijn charme heeft behouden. Stenen huizen, mooie gebouwen en straten vol bloemen, het is net als in een film. Tot slot stellen wij Quimber voor. Wandel door de mooie middeleeuwse straatjes, doe een terrasje op één van de pleinen en ontdek de oude wallen.

Parken en tuinen

In een regio zo groen als Bretagne is het zeker de moeite een wandeling te maken door één van de prachtige parken en tuinen. Door de aanwezigheid van de Golfstroom, is het niet ongewoon om hier planten en bomen te vinden die eerder typisch zijn voor het zuiden van Frankrijk. U spot hier zelfs palmbomen!

Océanopolis

Ongeacht het weer, Océanopolis in Brest is altijd een goed idee. Jong en oud kunnen hier hun ogen niet geloven! U zult niet weten waarheen eerst. Wat kiest u: het tropisch gedeelte, de polaire ruimte, een ruimte gewijd aan Bretagne of gaat u op bezoek bij de otters?

Gastronomie

Aan tafel! Tijdens uw verblijf in Bretagne kunt u tal van heerlijke specialiteiten proeven. Wij maakten voor u alvast een Top 5:

1) Crêpes en galettes
Gesuikerd of gezouten, de hele familie is verzot op deze Bretoense pannenkoeken!
2) Kouign amann
Een heeeeerlijk dessert!
3) Far Breton
Van dit gebak bestaan meerdere versies, maar de bekendste is deze met pruimen.
4) Zeevruchten en schaaldieren
Proef tijdens uw verblijf de schatten van de zee.
5) Chouchen
Een alcoholische drank op basis van appel en honing.

Te ontdekken

Geschiedenis

De geschiedenis en het historische erfgoed van Bretagne zijn zeer rijk. De regio kreeg invloeden van onder andere Frankrijk, Groot-Brittannië, de Vikingen, de Kelten, enz. Kastelen, musea, overblijfselen, tradities… brengen u terug naar de tijd van toen!

Bigoudène

Als we over Bretagne spreken kunnen we de Bigoudènes met hun spectaculaire hoofdtooien zeker niet vergeten! Tegenwoordig zijn ze erg zeldzaam, maar deze beroemde oude dames dragen hun traditionele kledij nog elke dag! Op verschillende culturele evenementen tijdens het toeristische seizoen kunt u deze prachtige traditionele kostuums bewonderen.

Feesten en middeleeuwse markten

Het hele jaar door en vooral tijdens de zomer organiseren steden, dorpen en kastelen feesten en middeleeuwse markten. Dit is bijvoorbeeld het geval in Dinan, Rochefort-en-Terre, Fort-la-Latte en het bos van Brocéliande. U zult ongetwijfeld een evenement vinden tijdens uw vakantie waar u ridders en kasteelheren kunt ontmoeten.

Onze campings in Bretagne

Wij bieden maar liefst 18 campings aan in Bretagne! Aan zee of liever in het binnenland? Wij hebben de geschikte camping voor iedereen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *