Top 10 mooiste stranden in Europa met Vacansoleil campings in de buurt

De top 10 mooiste stranden van Europa

Top 10 mooiste stranden Europa

De mooiste stranden van Europa? Die liggen vaak verborgen in de onbekendere streken. Tussen rotswanden, net iets verder van de kustplaats waar de massa ligt te zonnebaden. De mooiste stranden in Europa zijn van die ongerepte stranden, waar je optimaal uitwaait, terwijl je uitkijkt over zee met in de verte een groene eilandengroep. Deze stranden zijn perfect voor koppels en gezinnen met jonge kinderen. Welkom in de oase van rust!

1 Sainte-Marguerite, Côte d’Azur

Sainte Marguerite is een van mooiste stranden van Europa.

Het strand van Cannes mooi? Hop in deze kustplaats aan boort van een ferry en vaar langs de Lérins eilanden, ofwel op z’n Frans: Île de Lérins. Je bestemming? Het eiland Sainte-Marguerite. Daar zie je meteen het Fort Royal. Gezien? Op naar Sainte-Anne Beach, Maison Forestière Beach of Convention Beach voor een luie middag aan het strand. Waterschoenen zijn hier wel handig.
Campings in de buurt: Parc Bellevue & Les Cigales

2 Lokrum, Dalmatië

Lokrum is een van de mooiste stranden van Europa.

Wauw. Hier is het water super helder. Net als aan het strand van Dubrovnik zelf. Lokrum is een eiland voor de kust van de stad Dubrovnik. Tien minuutjes met de watertaxi en je bent op deze topper van de mooiste stranden in Europa. Het strand behoort tot een beschermd natuurgebied. Neem ook een kijkje bij het ondiepe meer Mrtvo. Dat is ideaal voor kleine kinderen.
Camping in de buurt: Solitudo

3 Elba, Toscane

Op het eiland Elba vind je een van de mooiste rotsstranden.

En dan nu Napoleon achterna. De Franse keizer werd in 1814 verbannen naar het Italiaanse eiland Elba. Volgens ons geen straf. Elba is prachtig. Zeker op het strand van Capo Bianco bij Portoferraio. Hier word je echt wel even stil: kraakheldere zee, een lang smal strand en een loodrechte muur van krijtwitte rotsen (met heel veel groen op de toppen). Elba ligt in de Middellandse zee, maar je waant je op een heel-ver-weg-eiland.

Hoe je op Elba geraakt? Met de boot vanuit Piombino aan de kust van Toscane. Vanaf camping Park Albatros ben je er zo.

4 Sibenik, Dalmatië

In Sibenik heb je een van de mooiste stranden van Europa.

Heerlijk liggen lezen op een ligbedje onder een rieten parasol. Terwijl je kinderen in het zand spelen met hun emmertje, schepje en vrachtautootjes. Spanning laat je wegmasseren en daarna kun je urenlang wegdromen als je uitkijkt over de strakke zee met aan de horizon wat groene heuveltjes. Puur genieten hier!
Camping in de buurt: Solaris

5 Cavallino, Adriatische Kust

In Cavallino vind je een van de mooiste stranden van Europa.

Altijd wel een ruime plek vrij op het lange en brede zandstrand bij Cavallino. Graaf gemakkelijk je eigen perfect aansluitende ligplekje in het zand. Of kies een spot nabij een strandtent, waar de ligbedjes voor je klaarstaan. Kinderen? Even insmeren en ze hebben met gemak de hele dag plezier. Met het zand, het water en de activiteiten op het strand.
Campings in de buurt: Union Lido, Cavallino & Ca’Savio

6 Salto di Fondi, Campanië/Napels

In Salto di Fondi vind je een de mooiste stranden van Europa.

Het geruis van de zee, een frisse wind door je haren, zacht zand en op het water enkele windsurfers. Verscholen tussen de hoge kliffen van twee natuurgebieden. Heerlijk vertoeven hier. Salto di Fondi hoort daarom zeker in dit lijstje mooiste stranden van Europa!
Campings in de buurt: Settebello & Baia Domizia

7 Tarragona, Costa Dorada

In Tarragona heb je een van de mooiste stranden van Europa.

Voor wie houdt van prachtige stranden en ook veel in de buurt wilt hebben: Tarragona is je place to be! Fijn, zacht, goudkleurig zand. Een schuimende zee. Hier en daar een stel ruwe kliffen. Een zeilboot die voorbij vaart. En toch een lánge boulevard in de buurt. Ideaal voor kids! Kies bij Tarragona uit de stranden El Miracle, L’Arrabassada, Playa Larga, Playa la Mora, Cala Jovera, Playa Tamarit en Altafulla.
Campings in de buurt: Las PalmerasTorre de la Mora

8 Carnac, Bretagne

In Carnac heb je een van de mooiste stranden van Europa.

Twee kilometer aan strand, met rustige delen en meer toeristische delen waar je lekker kunt loungen met een fruitige zomercocktail in je hand. Of je nu met je kinderen een dagje naar het strand gaat of met je lief. In Carnac voel jij je op je gemak!
Camping in de buurt: Les Menhirs

9 Spiaggia di Coaquaddus, Sardinië

Coaquaddus is een van de mooiste stranden van Europa.

Schoon, helder en ondiep water. Het uitzicht? Zeer zeker fotowaardig! Dobber rond op een luchtbedje en relax. Dat is alles wat je hier wilt én hoeft. Tip: wees er op tijd bij. Dit strand is een van de kleinste, mooiste stranden in Europa, maar het is wel populair!
Camping in de buurt: Tonnara

10 Praia da Luz, Algarve

Praia de la Luz is een van de mooiste stranden van Europa.

Een top strand in de mooiste regio van Portugal. Met alles in de buurt! Het strand ligt in een baai en heeft een ideale boulevard om over te slenteren, wat te winkelen en uitgebreid te eten. De regio heeft de laatste jaren bekendheid gekregen. Wel hebben dit strand én de stranden in de buurt bij Lagos nog steeds die natuurlijke schoonheid. Dus, enjoy!
Campings in de buurt: Valverde Parque & Turiscampo

Wat is jouw favoriete strand in Europa?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *