10x Waarom je op vakantie moet naar Rheinland-Pfalz

Een compleet andere omgeving: het super groene Rheinland-Pfalz. Toch ligt deze streek vol natuurschoon op maar 3 uur rijden van Brussel. Overdag bevind je je in de historische steden tussen de bergen. ’s Avonds geniet je van een glas wijn op het terras van je accommodatie. De kinderen? Die hebben het volledig naar hun zin. Voor een memorabele vakantie hoef je dus echt niet helemaal naar het Zuiden te rijden. Wij geven je 10 redenen waarom je een vakantie naar Rheinland-Pfalz moet boeken.  

#Reden 1 Heel dichtbij

Heel even rijden en je bent er al. Geen tussenstoppen om te wisselen van chauffeur, geen overnachtingen onderweg en geen eindeloze tolwegen. Gewoon thuis zorgeloos vertrekken en enkele uurtjes later sta je al op jouw geliefde camping. Je vakantie in Rheinland-Pfalz kan beginnen.

#Reden 2 Je verstaat de taal

Hast du in der Schule Deutsch gelernt? Jawohl? Dann kannst du dich leicht verständlich machen. Dat ist einfach kommunizieren. En anders lukt het ook wel met wat Nederlandse woorden tussendoor.

#Reden 3 Die omgeving: betoverend!

Sommige plaatsen hier doen je geloven dat je in een waar pretpark beland bent. Groen, groen, en nog eens groen. En dan die kastelen! Zet in ieder geval deze magische plaatsen op je vakantielijstje:

 • Burg Reichenstein, op een rots boven Trechtingshausen
 • Burg Eltz in het Eltzerbos in Cochem
 • Reichsburg op een berg aan de Moezel in Cochem

Burg Eltz in Rheinland-Pfalz

#Reden 4 Bezoek de stad Trier

In Trier tref je de ideale combi tussen shoppen en sightseeing. Zeker op het lijstje hier? Deze 8 werelderfgoedlocaties zijn dé bezienswaardigheden die je moet gezien hebben tijdens je vakantie in Rheinland-Pfalz:

 1. De Porta Nigra, een gigantische poort van 2000 jaar oud
 2. De Römerbrücke, een van de oudste Romeinse bruggen in Europa
 3. Het Amfitheater aan de voet van de Petrisberg
 4. De Onze-Lieve-Vrouwekerk, een imposante kerk met hoge ramen
 5. De Dom, de oudste bisschoppenkerk van Duitsland
 6. De Keizerlijke thermen, een van de grote Romeinse badhuizen
 7. De Basiliek van Constantijn, een statig gebouw waar lang geleden keizer Constantijn de Grote in zijn troon zat
 8. De schatkamer van de stadsbibliotheek, met het eeuwenoude boek van de bisschop van Trier: de ‘Codex Egberti’

Maar ga zeker lekker shoppen, of geniet van een wijntje op de Hauptmarkt. Want Trier is de oudste wijnstad van Duitsland!