Op vakantie tijdens corona: tips & ervaringen

Op vakantie tijdens corona – Tips en ervaringen van Vacansoleil gasten

Ga jij op vakantie of blijf je dit jaar liever thuis? Oké, door het coronavirus is een vakantie in 2020 iets anders dan de voorgaande jaren. Onderstaand lees je tips en ervaringen van onze klanten die op vakantie gingen tijdens corona. Want gelukkig genieten veel van onze gasten ook dit jaar van een welverdiende buitenvakantie op één van onze campings. Op de camping leef je buiten. Je verblijft in jouw eigen accommodatie, waar alleen jij en je reisgenoten gedurende de vakantie vertoeven. De meeste accommodaties hebben zelfs eigen sanitair. En je omgeving? Dat is meestal de natuur. Op de camping voel je je daarom veelal veiliger dan in een druk hotel in een bruisend vakantieoord. Bovendien kun je met je eigen auto van A naar B reizen. Onze gasten die dit jaar fijn ertussenuit gaan, genieten dan ook volop van hun vakantie.

Tiny op Instagram:

“Reisplan B was méér dan oké!! (Echt veel meer!) En ik denk dat als het van de kinderen afhangt, we volgend jaar weer naar de camping gaan”

Op vakantie tijdens corona - Opblaasbare kiwi zwembad

@Tiny bedankt voor je leuke foto en tag. Geniet nog van je vakantie; lekker relaxen op camping Le Château de Galaure . Ook genieten zoals Tiny en haar gezin in deze streek? Lees hier onze top 10 leuke uitstappen in de Drôme.

Wijzigt het reisadvies omwille van corona? Dan helpen we jou!

Als je je vakantieplan omgooit, is het even schakelen. Gelukkig kan zo’n plan B ook heel goed meevallen, zoals bij Tiny het geval was. Zij zou eerst naar een hotel op Tenerife gaan, maar door negatief reisadvies zocht ze een alternatief. Het reisadvies kan nu eenmaal elke dag veranderen. Bij Vacansoleil houden we het reisadvies dagelijks bij om zo onze gasten die nog op reis gaan een plan B aan te bieden als dit nodig is. Zelfs tijdens je vakantie kan het reisadvies veranderen. Houd dat in je achterhoofd als je op vakantie gaat. Gebeurt dit tijdens je vakantie in het buitenland? Dan nemen we contact met je op en hoor je van ons wat je kunt doen. Natuurlijk is het aangeraden om het reisadvies voor je vertrek na te kijken. Het reisadvies van jouw bestemming vind je op de website van Buitenlandse Zaken.

Gasten die nu van hun plan B vakantie genieten tijdens de corona-tijd.

Naast Tiny zijn er meer gasten die heel blij zijn met hun plan B vakantie met Vacansoleil:

Linda ligt relaxed ? aan het zwembad op camping Park Albatros in Toscane:

“Ons plan B was een juiste stap. Blij dat we het gedaan hebben en we genieten volop in het mooie Toscane op Park Albatros. Bedankt voor alles.”

Op vakantie tijdens corona - Voeten ligzetel zwembad

@Linda, heel fijn dat je het zo naar je zin hebt daar. Ziet er heerlijk uit onder die pijnbomen. Ben je ook al naar het strandje in de buurt gewandeld?

Gerlinde vertoeft in alle rust op camping Le Pommier in de Ardèche:

“Super rustig nu op Le Pommier.. niet nodig om je handdoeken neer te leggen. Camping is niet vol. Genoeg te doen voor een ieder. Super camping!”

Op vakantie tijdens corona - Glijbaan op camping Le Pommier

Janneke koos voor camping Azur Beach/Prairies de la Mer aan de mondaine Côte d’Azur:

“Eerste dag van onze vakantie bij Azur Beach! ☀️ Dank aan de goede service van Vacansoleil Camping Holidays tijdens deze rare tijd. ??”

Vakantie tijdens corona - parasol Vacansoleil

@Janneke, veel plezier nog! Wij zijn benieuwd of je beroemdheden spot in Saint-Tropez. ?‍

Gert bracht zijn vakantie door op camping Château de Galaure in de Drôme:

“Mooie, propere en kindvriendelijke camping. Chapeau voor de animatie en het personeel… Altijd met een glimlach.”

Op vakantie tijdens corona - landschap jeep

@Gert, wauw, wat een leuke foto. Dat is er één om in te lijsten ?

Ga jij dit jaar nog van je vakantie op de camping genieten net als Tiny, Linda, Gerlinde, Janneke en Gert? Lees verder en ontdek welke vakantietips in deze tijd handig zijn.

Corona-bonus inpaklijst

Wie op reis gaat in tijden van corona doet er in ieder geval goed aan om extra hygiëneartikelen mee te nemen. Zet deze items ook alvast op je inpaklijst:

  • Desinfecterende gel (voor je handen): een reismini voor in je handtas/rugzak voor uitstappen en een groter formaat voor in je accommodatie
  • Desinfecterende doekjes (voor voorwerpen): een mini voor in je handtas/rugzak voor tijdens uitstappen en een normaal pakje voor op de camping
  • Zeep: handen wassen blijft belangrijk
  • Zakdoekjes: altijd handig!
  • Mondkapjes: neem ze overal mee naartoe, zodat je overal kunt gaan en staan waar je wil
  • Ook belangrijk op je extra inpaklijst: de telefoonnummers en verzekeringsnummers van je hospitalisatie- en reisverzekering

Een reisverzekering is nu extra belangrijk in de corona-periode

Een goede reisverzekering is cruciaal dit jaar. Check van tevoren waarvoor je precies verzekerd bent. Verandert er iets aan het reisadvies tijdens je vakantie? Neem dan meteen contact op met je verzekering.

Onderweg tijdens corona

Ook je reis naar jouw bestemming verloopt dit jaar anders dan anders. Want: in bepaalde landen is het verplicht om een mondkapje te dragen als je gaat tanken of een wegrestaurant inloopt. Zorg daarom dat je voor iedereen een mondkapje in de handbagage hebt. Wil je onderweg écht even een frisse neus halen? Zoek dan van tevoren een plekje uit waar dit kan. Bijvoorbeeld in een parkje langs je route of zo’n sanitaire stop langs de weg waar geen restaurant ligt. Vergeet echter niet dat óók in de buitenlucht lokale (afstand)regels gelden en dat het op die plekken buiten drukker zou kunnen zijn dan normaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *