Provence

Tips voor een heerlijk verblijf in de Provence

Welkom in de Provence!

Een heerlijk zonnetje, een sappig lokaal Frans accent, lekkere geuren op de plaatselijke markt,… u bent in de Provence! Zeepjes, stoffen, kruiden, krekels, lavendel, pastis, petanque… wat wil een mens nog meer op vakantie? Laat u inspireren door onze tips om uw campingvakantie in de Provence plannen.

Proef de Provence…

Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van de zon in de Provence, maar ook van de heerlijke Provencaalse keuken. Denk maar aan de beroemde Cavaillon meloen, lekkere aardbeien en kersen of gekonfijte vruchten. Wie Provencaalse keuken zegt denkt ook meteen aan ratatouille, pistou soep en aioli bereid met knoflook en olijfolie uit de Provence. U vindt er ook asperges, truffels en lamsvlees op het menu. Ook kaasliefhebbers komen er aan hun trekken! De zoetemondjes moeten absoluut eens proeven van de beroemde lavendelhoning.

Melon Cavaillon Luberon Vaucluse

Attracties…

De kinderen zullen het geweldig vinden op vakantie in de Provence! Maak eens een uitstap naar waterpretpark Splashworld Provence. U vindt er attracties voor het hele gezin, er zijn spannende glijbanen en iedereen geniet van waterpret in een tropische omgeving. Splashworld is de ideale plek om plezier te hebben en tergelijk verkoeling te zoeken wanneer de zon hoog aan de Zuid-Franse hemel staat!

Stripfans moeten zeker een bezoek brengen aan het nieuwe pretpark Parc Spirou in Monteux! Het park is geïnspireerd door de wereld van striphelden zoals Robbedoes, Marsupilami en Lucky Luke. Park Alexis Gruss in Piolenc is dan weer een aanrader voor liefhebbers van paarden en circus.

Parc Attractions Provence Vaucluse Parc Spirou Lucky Luck

Ontdekken…

Welkom in de grot van Ali Baba! In l’Isle-sur-la-Sorgue, beroemd om zijn antiekmarkt, heeft u de gelegenheid om op schattenjacht te gaan. Laat u zich verleiden door een mooie spiegel, een oude stoel of een andere curiositeit?

Een andere aanrader is Roussillon. Dit dorp staat bekend om zijn okeren landschap. Het heeft dan ook de gepaste bijnaam: Colorado van de Provence. Een geweldige plek om te wandelen. Opgelet, draag geen witte schoenen!

Net zo kleurrijk, Carrière de Lumières in Baux-de-Provence. In deze voormalige steengroeve loopt u langs projecties van schilderijen door Van Gogh, Picasso, Chagall en Matisse … een sterk aanbevolen uitstap!

Roussillon Vaucluse Provence Ocres

Actief…

Bent u iemand die niet graag stil blijft zitten? Wij hebben de oplossing! Maak een wandeling in het fôret de Cèdres, de ideale plek voor een wandeling met het hele gezin langs mooie paden in de schaduw van de grote bomen. Dwaal door het regionale park Luberon of beklim de kliffen van Buoux. Fietsliefhebbers raden wij natuurlijk aan de bekendste berg uit de regio te beklimmen, de Mont Ventoux! Wie het graag nog wat avontuurlijker maakt kan aan speleologie doen in de grotten van Thouzon. Liever in het water dan onder de grond? Verken dan de omgeving per kayak op de rivier Sorgue.

Tour de France Vaucluse Provence Luberon Vélo

Mooie dorpen…

Gordes is een van de mooiste dorpen van Frankrijk! Wanneer je in de Provence bent is een bezoek aan Gordes overslaan gewoon ondenkbaar. In elk seizoen is het zicht op de rots van Gordes werkelijk prachtig. Kleine huizen, smalle steegjes enfonteinen geven het dorp een typisch Provencaalse sfeer. Ook het dorp Village des Bories is een bezoek waard. Als u op zoek bent naar een plaats om foto’s te maken van prachtige lavendelvelden, ga dan naar de Abdij van Sénanque, een cisterciënzer klooster gesticht in 1148. Het groen en het paars van de lavendel mengen zich wondermooi met de kleur van de oude stenen van het klooster.

Village France Provence Vaucluse Gordes

Een unieke stad…

Erkend als UNESCO werelderfgoed, beroemd om zijn status als pauselijke stad, en hoofdstad van de Côtes du Rhône wijnen. Avignon is in veel opzichten een must-do tijdens uw campingvakantie in deze regio. Iedereen kent wel het liedje “Sur le Pont d’Avignon, on y danse, on y danse…” De Pont d’Avignon en Pont Saint Benezet werden gebouwd in de 12e eeuw om de twee oevers van de Rhône met elkaar te verbinden. Avignon was ook een pauselijke stad tijdens de veertiende eeuw, het Palais des Papes is één van de meest imposante gebouwen in de stad.

Avignon Cité papale Vaucluse Provence

Musea…

De Provence en lavendel gaan hand in hand. Wie de geheimen van deze bloem wil ontrafelen kan een bezoek brengen aan het lavendelmuseum in Coustellet. Ook wijn is goed vertegenwoordigd in de Provence, in Ménerbes is er zelfs een museum is gewijd aan de kurkentrekker! Zin in iets helemaal anders? Het museum Collection Lambert in Avignon is niet te missen voor liefhebbers van moderne kunst.

Fleur Lavande Provence Vaucluse Luberon

Dit waren slechts enkele van de topactiviteiten in de regio Provence. U gaat er zich niet snel vervelen!
Om ten volle te genieten van uw campingvakantie in deze regio kunnen wij u alvast deze campings aanraden:

Camping Le Garrigon (Grillon)
Camping Le Val de Durance (Cadenet)
Camping Les Rives du Luberon (Cheval-Blanc)
Camping Domaine des Chenes Blancs (in Saint-Saturnin-lès-Apt)

Bekijk onze andere campings in de Provence. Klik hier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *