Drôme streek, Frankrijk

TOP 10 leuke uitstappen tijdens uw verblijf in de Drôme streek

In het hart van de Drôme!

Op naar de Drôme! De Drôme streek, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Het departement Drôme heeft tal van troeven die u als bezoeker zullen verrassen. De diversiteit van de natuurgebieden, tussen de Rhône-vallei, de Vercors en de Provence, maken van de Drôme een ideale campingvakantiebestemming , waar jong en oud zullen genieten!

Verblijf op een camping in de Drôme zoals camping Iris Parc Le Château de Galaure en plan vele excursies! We hebben er alvast een paar voor u geselecteerd:

1. Le Palais Idéal du Facteur Cheval in Hauterives

Le Palais Idéal is een bijzonder architecturaal monument. Het paleis werd gebouwd met kalk, mortel en cement door postbode Ferdinand Cheval tussen 1879 en 1912.  De postbode liet zich inspireren door verschillende stijlen en reisverhalen. Op het eerste gezicht lijkt de structuur op een Cambodjaanse tempel, maar het is weldegelijk in Frankrijk, in de Drôme, dat dit prachtige paleis staat. In 1969 werd het geklasseerd als historisch monument. Nog een reden om op vakantie te gaan in deze mooie regio!

2. Winkelcentrum Marques Avenue in Romans

Marques Avenue Romans is een soort outlet winkelcentrum. Er worden kledij en accessoires van bekende merken verkocht tegen gereduceerde prijzen. Marques Avenue Romans is “the place to be” voor fashionistas, fans van merken en window shoppers. Een bezoek aan het winkelcentrum Marques Avenue Romans is de ideale gelegenheid om u uit te leven in een van de 71 winkels, terwijl u geniet van aantrekkelijke prijzen. Veel shopplezier!

3. Het kasteel van Grignan

In het hart van de Drôme ligt het kasteel van Grignan. Het kasteel is gebouwd op een rotsachtige kaap boven het dorp Grignan. Het gebouw heeft een tumultueuze geschiedenis en behoorde toe aan verschillende belangrijke families uit de regio. Het kasteel werd uiteindelijk gestript en opnieuw opgebouwd in de 20e eeuw. Vandaag is het een historisch monument en een plaats waar tal van culturele evenementen doorgaan.

4. De wijngaarden van L’Hermitage

Het departement Drôme, gelegen tussen heuvels en valleien, is een vruchtbaar gebied waar men reeds eeuwenlang wijn verbouwt. De regio biedt uitstekende rode en witte wijnen. Denk maar aan Côtes du Rhône, l’Hermitage, Crémant de Die of Châtillon en Diois. Liefhebbers van mousserende wijn zullen deze van Clairette en Cremant de Die zeker weten te appreciëren.

5. De olijven van Nyons

De olijven van Nyons zijn een onmiskenbaar kwaliteitsproduct. Het “groene goud” wordt onderandere verwerkt in olijfolie, tapenades en andere streekproducten. Droomt u ook al van het aperitief?

6. Het Vercors massief voor de actievelingen

Het Vercors massief is een bergachtig gebied dat deel uitmaakt van de voor-Alpen. Sinds 1970 is de Vercors erkend als regionaal park. Het hoogste punt ligt op 2341 meter en is de Grand Veymont. Een adembenemend uitzicht! De Vercors was tijdens de Tweede Wereldoorlog het hart van het Franse verzet, dat leverde de bijnaam “het Fort” op. Het massief wordt gekenmerkt door een natuurlijke rijkdom en uitzonderlijke diversiteit. De Vercors is een geweldige plek om te wandelen, klimmen, mountainbiken of zelfs marmotten observeren!

7. La Cité du Chocolat Valrhona in Tain-l’Hermitage

Aan alle grote en kleine fijnproevers, hier moet u geweest zijn! Houdt u ook zo van chocolade? Ga dan naar La Cité du Chocolat Valrhona! Het beroemde Franse merk Valrhona chocolade vestigde zich in Tain-Hermitage in 1922. Tijdens de gastronomische tour gebruikt u al uw zintuigen en ontrafelt u de mysteries achter de geschiedenis van chocolade.

8. Krokodillenboerderij in Pierrelatte

Altijd al gefascineerd geweest door reptielen? Neem dan uw familie mee naar de krokodillenboerderij in Pierrelatte! Dit park strekt zich uit over meer dan 8000 m². U kan er meer dan 400 dieren vinden maar daarnaast zijn er ook zo’n 600 exotische plantensoorten. Krokodillen, reuze schildpadden, hagedissen, slangen, vissen en tropische vogels wachten u hier op! De kinderen zullen zich ongetwijfeld vergapen aan de krokodillen die graag hun scherpe tanden laten zien. Er staan ook workshops en animatie op het programma!

9. Het schoenenmuseum in Romans

Het schoenenmuseum is gevestigd in Romans, een stad die bekend staat om het leerwerk en zijn kennis van de schoenmakerij. Het schoenenmuseum is een unieke plek en een bron inspiratie voor  schoenenmakers van over de hele wereld. In het museum vindt u een grote collectie aan oude en hedendaagse schoenen, afkomstig van alle uithoeken van de wereld. Ontdek hier de schoen in alle vormen en maten!

10. De nougat productie van Montélimar

De stad Montelimar is steevast verbonden aan de heerlijke zoetigheid, nougat. Bezoek in Montélimar een ambachtelijke nougatfabriek en ontdek de geheime recepten van deze Zuid Franse specialiteit. Neem uw kinderen mee, ze zullen het heerlijk vinden!

Dit zijn slechts enkele van de vele topadressen voor op uw “to do-lijst” voor tijdens uw verblijf op een camping in de Drôme. Zeker een bezoek waard!

Eén van onze topcampings in Drôme is camping Iris Parc Le Château de Galaure. Bekijk zeker ook onze andere campings in de regio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *