Big City Life op camping Le Fayolan in de Jura

Romina op ontdekking in de Jura

Romina van de blog Big City Life was nog nooit eerder gaan kamperen. Het leek haar leuk om samen met haar man en haar kleine meid de uitdaging aan te gaan. Ze boekten een luxe stacaravan Bali op camping Le Fayolan in de Jura. Romina schreef voor de lezers van het Vacansoleil Magazine een verslag van hun vakantie.

Toen wij op vakantie gingen naar ‘Le Fayolan‘ wisten we niet goed wat we konden verwachten. Wij, dat is ikzelf, mijn partner en onze dochter van twee en een half jaar. De foto’s op het internet zagen er veelbelovend uit, en eens we het domein binnen reden bleek wat we online zagen te kloppen met de realiteit. We werden warm onthaald door de mensen van Vacansoleil en kregen naast een hartelijke ontvangst ook een duidelijke uitleg over het domein. Na het inchecken gingen we naar onze Bali stacaravan. Vanaf de eerste oogopslag tot de laatste minuut daar bleek hoe proper en georganiseerd alles is. De stacaravans zijn zeer recent, wat zorgt voor een luxe beleving. Zo is er een airco die in recordtempo koelt, een groot terras, ramen voorzien van een ingebouwd vliegenraam en verduistering. Ook andere plekken op het domein, zoals de wasplekken voor kampeerders en wasmachines werden onlangs in een nieuw jasje gestopt.

Zwembad camping Le Fayolan

Op het domein zelf is er een weelde aan activiteiten en animatie die overzichtelijk uithangt in het centrale gedeelte. Aan de infobalie geven ze enthousiast antwoord op alle extra vragen en staan ze je bij met persoonlijk advies. In dat gedeelte vind je ook een bar, restaurant en een winkeltje dat voorzien is van de eerste praktische benodigdheden. Net buiten het domein zijn er twee grote supermarkten (waaronder Aldi) voor de grotere inkopen. Naast het centrale gedeelte is er een zwembadencomplex met zowel binnen- als buitenbaden, telkens voor volwassenen en kinderen. Er is ook een apart zwembad met vier glijbanen dat ervoor zorgt dat kinderen zich kunnen amuseren terwijl er  in een ander zwembad rustig kan gezwommen worden zonder hinder te ondervinden. Rondom de zwembaden zijn er ligstoelen en parasols, allemaal in perfecte staat. Aan de rand vind je ook een jacuzzi en een sauna. Net buiten het zwembadencomplex is er een speeltuin voor kinderen waaronder een apart speeltuintje voor kleuters. Er staat ook een springkasteel en er is een grasplein. Dit alles zorgt gegarandeerd voor uren speelpret, of zo was het toch bij onze peuter. Wanneer je langs het speelplein enkele meters doorwandelt kom je op een idyllisch stukje privéstrand aan het meer van Clairvaux. Het privéstrand (deels in gras, deels in zand), uitgevend op het mooie blauwe water van het enorme meer, zorgt voor een instant vakantiegevoel.

Privéstrand camping Le Fayolan

Wanneer je het domein verlaat is er een ruim scala aan activiteiten voor het ganse gezin, van kajakken tot grotten bezoeken en een heus activiteitenparcours: alles kan op maat van volwassen, kinderen of een combinatie. Er zijn rond Clairvaux-Les-Lacs kaasmakerijen, wijnboeren en tientallen marktjes met lokale producten. Je kan op wandeltocht langs de watervallen van Hérisson en een parcours kiezen dat het best bij je past: gaande van een fikse klimtocht tot een rustige wandeltocht die toegankelijk is voor rolstoelen en kinderwagens. Rondom de verschillende meren in het departement Jura kan je urenlang wandelen in een schaduwrijke omgeving terwijl het meer voor genoeg afkoeling zorgt. Wij vonden ook de grotten van Moidon een aanrader, net zoals het speelgoedmuseum. In het dorp Clairvaux-les-Lacs zelf kan je gezellig Frans dineren of genieten van een authentieke ovengebakken pizza in één van de vele pittoreske restaurants. Ook de mooiste souvenirwinkel van Frankrijk vind je in dit dorp: een conceptstore met twaalf verschillende ambachten. We vielen er van de ene verbazing in de andere en gingen naar huis met een heerlijk lekkere lokale wijn.

Kortom: als je een leuke vakantie zoekt voor het ganse gezin op een zonzekere bestemming, dan raad ik deze camping aan. Er is entertainment voor alle leeftijden: van peuters tot tieners, en de volwassenen worden zeker niet vergeten. Je beleeft er de luxe-elementen van een resort gecombineerd met dat typische gezellige en familiale campinggevoel!

Diner op terras Bali stacaravan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *