Sirmione aan het Gardameer

Nieuwe Kalahari Safaritent op Bella Italia = getest & goedgekeurd

In het voorjaar lanceerde Vacansoleil een nieuw soort type safaritent, namelijk de Kalahari. Voor dit nieuw product zochten we een gezin dat de Kalahari eens wilde gaan uittesten. Jantien en haar gezin waren de gelukkige winnaars. Ze doet verslag van hun vakantie aan het Gardameer:

Eerste kennismaking

Als reisagent heeft de wereld geen geheimen meer voor mij. Voor het werk wordt er vaak gereisd naar verre bestemmingen en gelogeerd in luxe hotels. Maar waar het hart van vol is… Kamperen zit in je bloed en dat verleer je niet. Na een kampeerstilte van enkele jaren laaiden de kriebels weer hoog op, tijd voor een kampeervakantie!

Als geboren kampeerders wilden we onze kleine kinderen het kampeerleven laten ontdekken. Het plezier laten beleven dat wij hebben gehad en bovenal vriendjes leren kennen en het kampeerleven in hun hart sluiten. De selectie van een camping gebeurt wel iets anders met een baby en peuter. Zijn er voldoende zwembaden, speelruimtes, kinderfaciliteiten, comfort, … Veel zaken om op voorhand rekening mee te houden. Alles wat we nodig achtten, vonden we bij camping Bella Italia.

Jantien en haar gezin

De Kalahari Safaritent

Vacansoleil verraste ons met hun gloednieuw product, de Kalahari tent. Een ware safaritent op palen met echte bedden, volledig uitgeruste keuken en uitgebreid terras met lounge en ligzetels. Het bijgeboekte babypakket zorgde voor het nodige comfort zodat de kinderen hun eigen kinderstoel, bedje en badje hadden. Dat scheelt uiteraard een hoop bagage om mee te nemen met de wagen. Bij aankomst werd ons nog gevraagd wat we effectief wilden gebruiken en dit werd dan ook correct afgeleverd aan onze tent. Om het echte buitenleven te ervaren zetten we de tafel en stoelen op het terras waardoor we in de tent nog meer ruimte konden creëren. De kamers zijn trouwens voorzien van houten inbouwkasten waar je gemakkelijk je spullen kunt opbergen. Nadat we volledig geïnstalleerd waren, was het tijd voor ontspanning.

De Kalahari Safaritent

Camping Bella Italia

Camping Bella Italia biedt alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens een echte gezinsvakantie. De camping is ten zuiden van het Gardameer gelegen, met prachtig uitzicht over de omgeving. Zwemmen, pedalo of andere watersporten kan je gemakkelijk doen in het meer. De aangename temperatuur zorgt ervoor dat de kinderen veel kunnen ploeteren (waterschoenen zijn wel aan te raden). Vanop de camping loopt een stijger over het meer waardoor je even over het water kan lopen. De oever van het meer wordt gesierd door eendjes en zwanen die maar wat graag eens tot bij jou komen.

Hou je niet zo van natuurlijk water? Dan kan je je hart ophalen in een van de vele zwembaden die de camping te bieden heeft. Van peuterbad tot groot zwembad om baantjes te trekken, glijbanen en speeltoestellen. De speeltuintjes en mini-pretpark met auto’s en trampolines zorgen voor het nodige jolijt tijdens de avonduren. Animatie is er de hele dag door, van zwembaddansjes rond het peuterbad tot fitnesslessen voor volwassenen. Grotere kinderen kunnen tijdens de dag knutselen, op avontuur gaan en spelen in de kinderclubs. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een minidisco waar de kinderen hun laatste energie kwijt kunnen en een show voor jong en oud.

Eén van de zwembaden op camping Bella Italia

Op zoek naar gastronomie? Je hoeft niet ver te zoeken op camping Bella Italia. Er zijn vier restaurants waar je kan genieten van de Italiaanse keuken. In elk restaurant proef je de typische gerechten van de streek of kies je een van de vele pizza’s die op de kaart staan. Onze ultieme favoriet was zonder twijfel Le Terrazze. Niet enkel om de heerlijke gerechten, maar de locatie biedt een adembenemend uitzicht op het meer. Een aperitiefje in een van de bars of een ijsje van het ijssalon mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie. Ook voor sportfanaten (wetende dat het WK-voetbal begint) biedt de camping een oplossing. Sportevenementen kunnen gevolgd worden op groot scherm bij Diego’s Bar.

Het kan uiteraard niet alle dagen feest zijn, dus er moest ook nog gekookt worden. Producten hiervoor kan je kopen in de supermarkt van de camping. Heerlijk brood scoor je bij de warme bakker en fruit & groenten worden aangeboden in het ‘marktkraam’ op het centrale pleintje van de camping. Daar vind je verder nog enkele winkeltjes voor souvenirs, kleren en accessoires. Vanop het plein vertrekt op vaste tijdstippen het lokale treintje dat je naar het centrum van Peschiera Del Garda brengt.

De omgeving

Het Gardameer is de ideale omgeving om culturele uitstapjes te doen of de natuur te ontdekken. De camping ligt nabij Peschiera Del Garda, een oude vestigingsstad met haven aan de Mincio rivier. Tijdens een wandeling door de stad zie je nog het oude bastion en stadsmuren. In het centrum word je ondergedompeld in de romantische Italiaanse sfeer met vele terrassen en restaurants op sfeervolle pleinen.

Peschiera del Garda

Op een half uurtje rijden vind je het wereldbekende Verona. Laat je verleiden door het romantische verhaal van Romeo en Julia van William Shakespeare. In de Via Capello kan je het huis en balkon van Julia ontdekken. De romantiek wordt hier wel verbroken door de vele toeristen… Keer daarom terug naar de Arena waar beroemde opera’s worden opgevoerd of de mooie pleinen zoals Piazza delle Erbe met de Torre dei Lamberti. De mannen in ons gezelschap waagden zich aan de 368 trappen naar boven! ‘Hallo papa, kan je ons zien hier beneden?’

Nog niet genoeg cultuur? Ontdek dan zeker het schiereiland Sirmione. Waan jezelf koning of koningin terwijl je de eeuwenoude ophaalbrug naar het kasteel oploopt. De hoge muren, slotgracht, bruggen en wachttorens nemen je mee naar de 13de eeuw. Het water rondom Sirmione is helderblauw, het vakantiegevoel kan niet meer stuk.

Sirmione

Als je dacht dat je alles rond het Gardameer had gezien? Wacht dan tot je bovenop de Monte Baldo staat! In Malcesine neem je de kabelbaan naar een hoogte van 1780m naar Tratto Spino, de top van de Monte Baldo. De wandeling over de bergkam biedt een prachtig panoramisch uitzicht over het Gardameer. Geniet hier van een gezellige picknick met het gezin en aanschouw de fauna en flora. Ons oog wordt getrokken door kleurrijke parachutes in de alpenweide. Tot groot plezier van de kinderen vliegen er om de zoveel tijd parasailers de lucht in, op zoek naar de ultieme vrijheid.

Wat een uitzicht

Getest & goedgekeurd

Voor ons staat een kampeervakantie in het teken van het samenzijn met familie, cultuur, natuur en heerlijk ontspannen. We hadden dus zeer hoge verwachtingen van deze vakantie. En wat hebben we genoten!

Bedankt Vacansoleil, we kijken al uit naar onze volgende vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *