natuurparels

De 10 mooiste natuurparels in Europa

De must see natuurparels op een rijtje

De natuur kan overweldigend zijn. Zeker als je bij een van deze 10 unieke stukjes natuur in Europa bent. Deze 10 natuurparels moet je echt zien. Dus, kies jouw favoriet en boek jouw volgende vakantie dichtbij dit pareltje natuurschoon!

1 Plitvice meren, Dalmatië, Kroatië

De Plitvice meren zijn een van de mooiste natuurparels van Europa.

In het binnenland van Kroatië ligt Nationaal Park Plitvice Meren. Dit park betstaat uit een aantal prachtige meren, watervallen en grotten. Door de natuurlijke vorming van travertijn (een soort kalksteen) en dammen, zijn de 16 meren op verschillende hoogten ontstaan. Met talrijke watervallen staan deze meren met elkaar in verbinding. Een fantastische plek om urenlang rond te lopen. Vanuit de campings in het noorden van Dalmatië ben je er binnen 1,5 tot 2 uur rijden.

2 Sardinië, Italië

Sardinie biedt één van de mooiste natuurparels van Italië.

Het gevarieerde landschap mét stranden maken Sardinië een geliefd vakantieland bij natuurliefhebbers. Je vindt er van alles: hoge rotswanden, diepe kloven en daartussen verscholen strandjes. In het oosten bevinden zich de rode rotsen aan de ruige kust met azuurblauwe zee. Ga je met het vliegtuig of de boot naar één van onze campings op Sardinië? Cross hier dan met je (huur)auto het hele eiland rond! Je kunt ook met de fiets delen van het eiland verkennen.

3 Gorges du Verdon, Provence, Frankrijk

De Gorges du Verdon in de Ardeche is een van de mooiste natuurparels van Europa.

Gorges du Verdon is de bekendste en grootste kloof van Europa. De kloof met rotswanden tot wel 700 meter hoog is uitgesleten door een rivier. Gorges du Verdon telt een lengte van 25 kilometer en is erg populair bij natuurliefhebbers en actievelingen. Door de kloof is het namelijk prachtig kanoën! Vanaf de bovenkant, bovenop de rotsen, is het ook super om te toeren met je auto. Alsof je bij de Grand Canyon bent, maar dan in Frankrijk. Een heerlijk tochtje van zo’n 120 kilometer, rondom de kloof heen. Stap je na elke bocht uit om van het uitzicht te genieten?
Bekijk hier de campings in Provence.

4 Duin van Pilat, Les Landes, Frankrijk

De duin van Pilat is een van de mooiste natuurparels van Europa.

De hoogste duin van Europa, de Duin van Pilat. Deze duin is wel 110 meter hoog, 3 kilometer lang en 500 meter breed. Vanaf de top kijk je aan de ene kant uit over de dennenbossen van Les Landes en aan de andere kant over de Atlantische Oceaan. Bij zomerse hitte waan je je even in de Sahara… Waar je de Duin van Pilat vindt? In Les Landes in Frankrijk.
De Duin van Pilat met eigen ogen bekijken? Dat kan vanaf deze campings.

5 Calanques, Côte d’Azur, Frankrijk

Calanques aan de Côte d'Azur is een van de mooiste natuurparels van Europa.

Calanques Nationaal Park is relatief onbekend, maar een echte parel aan de Middellandse Zee. Deze Mediterrane kliffen zijn echt prachtig. Leuke tip: verken de calanques te voet, zwemmend of vanaf een bootje.
Kamperen aan de Côte d’Azur? Bekijk hier de campings.

6 Cesky Raj, Tsjechië

Ceksy Raj in Tsjechië is een van de mooiste natuurparels van Europa.

Cesky Raj is een opmerkelijk natuurgebied. Het wordt ook wel ‘het Boheemse paradijs’ genoemd. Grillige rotsformaties en bossen wisselen elkaar hier af. Eigenlijk lijken de rotsdelen meer op smalle, stenen torentjes, die je boven de bossen uit ziet pieken. Hoe je de curieuze torentjes bezichtigt? Te voet, tijdens een heerlijke natuurwandeling. Je vindt het Cesky Raj-gebied op 70 kilometer van Praag. Dat is dichtbij, en daarom ook tijdens een citytrip naar Praag de moeite waard om jezelf onder te dompelen in deze natuur. Bekijk hier onze campings in Tsjechië.

7 Côte d’Albâtre, Normandië, Frankrijk

De Côte d'Albâtre in Normandië is een van de mooiste natuurparels van Europa.

Een van de kenmerken van de kust van Noord-Normandië; deze opvallende krijtrotsen, met als hoogtepunt de formatie l’Aiguille in Étretat. Vanuit Étretat loop je via een wandelpad naar boven om vervolgens de rotsformaties van bovenaf te bewonderen. Maar ook vanaf de kust zijn de rotsen indrukwekkend. Ga bijvoorbeeld bij eb naar het strand, dan zien de rotsen er érg indrukwekkend uit. Onze campings in Normandië vind je hier.

8 Matterhorn, Wallis, Zwitserland

Matterhorn in Zwitserland is een van de mooiste natuurparels van Europa.

Op de grens van Italië en Zwitserland ligt een van de bekendste bergen van de Alpen: de Matterhorn. Deze spitse berg is piramidevormig en de bergwanden zijn extréém steil. Om deze berg te spotten ga je vanaf Zermatt met de trein naar de Gornergratt. Vanaf daar heb je schitterend uitzicht op de reusachtige bergwand! Deze natuurparel kun je ontdekken vanaf deze campings.

9 Eisriesenwelt, Oostenrijk

De Eisriesenwelt ijsgrotten in Oostenrijk zijn een van de mooiste natuurparels in Europa.

De Eisriesenwelt in Werfen (Oostenrijk) is de grootste ijsgrot wereldwijd. Je komt hier niet zomaar. Vanaf het bergstation van de kabelbaan moet je eerst nog een stevige wandeling maken tot je bij de ingang bent. Dan ga je met een gids naar binnen. De binnenkant? Een imposant tafereel van meren, figuren, holtes en tunnels. Voor de sportievelingen is dit een geweldig uitstapje bij verblijf op Kur Camping Erlengrund of Camping Mauterndorf. Beide campings liggen op een uur van de Eisriesenwelt.

10 Grotten van Škocjan, Adriatische Kust, Slovenië

De grotten van Skocjan in Slovenië zijn een van de mooiste natuurparels van Europa.

In Slovenië zijn veel grotten. 7000 stuks! Die van Škocjan is het mooist. Daarom staan deze grotten ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eenmaal binnenin lijkt het alsof je in een compleet andere wereld bent gestapt. De grotten hebben in totaal een lengte van 6 kilometer, waarvan de helft toegankelijk is voor publiek. Wil je een bezoekje aan de grotten van Škocjan brengen? Je vindt ze op slechts een half uur rijden van Camping Adria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *