Peschiera del Garda - Vacansoleil

7 Mooie campings op loopafstand van ‘t centrum

Slenter van rust naar levendige & idyllische plaatsen

Op de camping ben je meestal mídden in de natuur. Lekker rustig. Maar wil je af en toe ook de levendigheid opzoeken? Dan kies je voor een camping op loopafstand van het centrum! Zo loop je tijdens je vakantie direct van je accommodatie naar het gezellige terras in dé bruisende plaats van jouw vakantiebestemming. Bestel een latte macchiato, relax en kijk je ogen uit van achter je zonnebril.?

De campings met een gezellig stads- of dorpscentrum op loopafstand? Die vind je hier op een rijtje. Zélfs met kinderwagen bereik je het bruisende centrum in no-time.

Camping Parco delle Piscine in Toscane (Italië)

Op zoek naar campings dichtbij het centrum van een dorp of stad? Lees dan deze blog.

1 kilometer van Sarteano
Camping Parco delle Piscine ligt in een prachtige omgeving, midden in het groen. Toch hoef je maar een stukje te lopen naar het naastgelegen plaatsje Sarteano. Dit historische dorp schittert erop los. Met zijn gebouwen, kasteel en kerk. In de zomermaanden is hier volop leven. Bijna elke avond is er wel iets te beleven, zoals een zomerfeest of jazz- en bluesfestival. Avondje uit geweest? Dan kom je de dag erna op camping Parco delle Piscine weer helemaal tot rust. Plons in de zwembaden met natuurlijk mineraalrijk bronwater. Een tip: doe in het hoogseizoen mee met de kookcursus!

Camping Bella Italia aan het Gardameer (Italië)

Camping Bella Italia ligt dichtbij het bekende, bruisende Peschiera del Garda.

1,2 kilometer van het centrum van Peschiera del Garda
Camping Bella Italia heeft het echt allemaal: zwembaden, waterglijbanen, speeltuintjes, sportvelden en wel 4 restaurants. Op de camping is volop leven, en in het bekende Peschiera del Garda – de naastgelegen plaats – is van alles te doen! Je loopt er vanaf de camping zo naartoe. Wandel door de oude stadspoort en je staat midden in het centrum van dat pittoreske Peschiera del Garda. Nu rest je nog maar één ding: genieten op alle gezellige terrasjes en echte Italiaanse pizza verorberen bij een van de vele restaurants!

Camping La Masia aan de Costa Brava (Spanje)

Camping La Masia ligt 700 meter van het centrum van Blanes in Spanje.

700 meter van het centrum van Blanes
Zin in zon, zee, strand? La Masia is jouw ideale camping! Hier spring je in de zwembaden en kom je volledig tot rust in het wellnesscenter. Ambiance opzoeken? Slenter naar de bruisende boulevard van Blanes. Tip: bestel een pan paella met een flesje cava aan zee. Salud!

Camping Valldaro aan de Costa Brava (Spanje)

Vanaf camping Valldaro sta je in een kwartiertje op de boulevard van Platjo d'Aro.

1 kilometer van het centrum van Platja d’Aro
Camping Valldaro is een mooie camping met veel faciliteiten. In een kwartiertje sta je al op de boulevard van Platja d’Aro. Wauw! Wát een mooi strand hier. En aan de boulevard genoeg terrasjes om lekker een cocktail te drinken of een hapje te eten.

Camping La Chapelle in de Languedoc-Roussillon (Frankrijk)

Camping La Chapelle ligt dichtbij het centrum van Argèles.

400 meter van Argelès-sur-Mer
Camping La Chapelle is een gezellige camping met een zwembad, speeltuin en bar. Vanaf de camping loop je binnen enkele minuten het centrum van Argelès in. Dé place to be om te winkelen, te eten en markten te bezoeken. Tip voor het hoogseizoen: de wekelijkse biomarkt en in de haven de avondmarkt. Wil je naar het strand? Dat ligt nóg dichterbij. 3 minuutjes lopen,  dan 1 minuut je kleren uitgooien en tot slot nog 1 minuut je strandlaken gladstrijken op het zand. Ja! Je ligt dus binnen 5 minuten te zonnebaden! Dat is nog eens efficiënt vakantievieren. ?

Camping Le Bois d’Amour in Bretagne (Frankrijk)

Camping Le Bois d'Amour ligt op het schiereiland Quiiberon, en vlakbij het plaatsje Quiberon.

1,5 kilometer van Quiberon
Deze camping ligt op het schiereiland Quiberon. En vanaf de camping loop je gemakkelijk naar het gelijknamige plaatsje. Daar tref je in het centrum, bij de haven van Port Maria, de altijd gezellige drukte. Neem plaats op een terrasje en proef de Bretoense keuken… Wil je naar het strand? Pas de problème. Vanaf Le Bois d’Amour loop je binnen een paar minuten het zeewater in! En als die Atlantische Oceaan nog wat fris is, plons je gewoon lekker in het overdekbare zwembad op de camping!

Kustpark Strand Westende aan de Belgische Kust

Op en top genieten van België bij Camping Kustpark Westende

700 meter van het centrum van Westende
Lekker dichtbij, aan onze eigen Belgische Kust! En ook lekker dicht bij het strand! Vanaf camping Kustpark Strand slenter je een paar honderd meter en dan sta je op ‘de dijk van Westende’. Geniet van een biertje op het terras en geniet van heerlijke specialiteiten, zoals lekkere garnalenkroketjes. Njom njom, genieten!

Toch op zoek naar een andere camping? Check hier alle campings in ons aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *