Camping of Glamping – Waar ga jij voor?

Kies je een voor een tent, stacaravan of toch glamping?

Glamping – oftewel glamorous kamperen – is hot, hip en happening. Steeds meer liefhebbers vallen voor de superluxe charmes van zo’n Glamping paleis. Anderen zweren bij het échte kamperen, gewoon in een tent. Ook bij Vacansoleil hebben we zo onze voorkeuren. Wie overtuigt jou? Ga jij net als Sebas voor een Glamping vakantie, kies je zoals Tessa voor het supercomfort van een stacaravan of val je voor mijn verhaal over het echte kampeergevoel in een tent?

Anke – Kamperen doe je toch in een tent!

Eerlijk is eerlijk: onze Glamping accommodaties zijn prachtig, maar mag je dit nog wel kamperen noemen? Kamperen zoals in: met je afwas naar het sanitairgebouw huppelen, elke dag je eten klaarmaken op de barbecue en van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat buiten zijn. Dát is toch de charme van kamperen?

Afgelopen zomer verbleef ik met mijn gezin in een Ottawa bungalowtent. Wat hebben we genoten. Voor ons is dit het buitenleven. Trouwens, helemaal back-to-basic is het niet. Bij aankomst hoef je de tent niet op te zetten, er staan echte bedden in én er is een volledig ingerichte keuken. Toch nog luxe in de tent. Maar het allermooiste? Dat is het enige, echte kampeergevoel.

Ontdek hier alle bungalowtenten.

Bungalowtent Ottawa

 

Sebas – Glamping: een suite in een openluchthotel

Ik snap Anke wel hoor. Kamperen in een tent is heerlijk. Maar … stel je eens voor dat diezelfde tent drie keer zo groot is, een complete badkamer met regendouche, een romantisch hemelbed en supergezellige bedstee, een geheim speelhokje én airconditioning heeft. Met allemaal leuke meubeltjes van stoer steigerhout. Plus een groot terras met een big family picknicktafel en loungestoeltjes. Tja, probeer zo’n tent maar eens te weerstaan.

Je moest onze kids eens horen juichen toen wij vorig jaar op camping Le Grand Dague het trappetje van onze Serengeti Safaritent beklommen. Glamping is niet alleen extra luxe, maar vooral … zó sfeervol. Alsof we de suite in een vijf sterren openluchthotel geboekt hadden. Ondanks alle tierelantijnen ben je wel gewoon aan het kamperen. Dat gevoel blijft, want je zit gewoon op de camping.

Ontdek hier alle Glamping accommodaties.

Glamping safaritent Serengeti

 

Tessa – Alles wat je nodig hebt in een luxe stacaravan

Mijn favoriete camping-accommodatie? Absoluut een luxe stacaravan! In mijn omgeving krijg ik nog wel eens vragende blikken als ik vertel dat ik op campingvakantie ga. “Jij? Op een camping?’’ is een veelgehoorde opmerking. “Tuurlijk!’’, zeg ik dan, “maar dan wel met wat luxe hoor’’. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te leven, zeker op vakantie. ’s Ochtends lekker ontbijten op het terras, plannen maken voor de dag en ’s avonds de dag afsluiten met een lekker lokaal wijntje.

Aan de andere kant heb ook graag een ‘eigen’ douche en toilet tot beschikking. En ja, die airco mag er op een warme dag ook wel wezen. In zo’n luxe stacaravan heb je het allemaal, en dat voor een mooi prijsje. Wij willen niet meer anders.

Ontdek hier alle stacaravans.

Luxe stacaravan

 

Conclusie: er is voor ieder wat wils

Kamperen kun je op veel verschillende manieren. Waar je ook van houdt, bij Vacansoleil hebben we altijd een geschikte accommodatie voor jou.
Bekijk hier alle accommodaties!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *