De Big 5 van de Serengeti safaritent

De Serengeti safaritent is een tent uit de categorie ‘superluxe’ en ‘cool for kids’. Collega Sebas bezocht ‘m met zijn gezin (twee volwassenen, drie kinderen van 13, 12 en 9). Hij schreef een review over de koning der kampeertenten. Benieuwd?

Een safaritent – alleen die naam al. Die ruikt naar avontuur, hè? Naar een kampeerexpeditie in een spannend wildpark. “Nee Ilja, er ligt echt geen leeuw onder je bed.” Toen onze jongste dochter zeker wist dat een verblijf 100% safe is, mochten we boeken. Voor een Serengeti safaritent. De koning der kampeertenten. Niet in donker Afrika, maar in het groene hart van Frankrijk. De Dordogne.

Glamping op de bucketlist

We hadden alles al gedaan. Van ‘back-to-basic-camping’ in een mini-tentje aan de bosrand tot de ruime variant in zo’n compleet ingerichte bungalowtent van Vacansoleil. Van weekendtripjes in het boemelcaravannetje van mijn schoonouders tot hele weken in luxe stacaravans. Van kamperen bij de boer tot vakantie op bruisende vijf sterren campings met zwemparadijzen en animatieteams. Yep, wij zijn ervaren kampeerders. Maar een échte safaritent? Zo’n glamping juweeltje van canvas? Die acco stond nog op onze bucketlist. Deze zomer was het zover.

“Zou hij écht zo luxe zijn?”

Yes!” antwoordden we eensgezind toen we op een late zomeravond op camping Iris Parc Le Grand Dague neerstreken. De zon was al druk bezig met ondergaan. De lampjes op het terras brandden al. ‘Welkom’, fonkelden de lichtjes. Daar stond ie dan, in al z’n glorie, onze Serengeti. Onder de pijnbomen in het bos. Wat mooi! Zacht geritsel klonk tussen de struiken. Ilja draaide zich razendsnel om. Geen leeuw te zien. Wel een konijntje. Maar inderdaad, de stoere setting neemt een loopje met je verbeelding. De ligging in het bos, hè. Die maakt die tent nog ‘safariaanser’ dan hij al is.

De Big 5 van de Serengeti safaritent

De Serengeti is een luxe safaritent met plaats voor 6 personen. Met stoere looks van buiten, luxe verrassingen van binnen. Zoals een complete badkamer. Maar er gloort nog veel meer moois onder dat beige canvasdoek. De Big 5 van de Serengeti? Hier komen ze:

1. Dát interieur… wauw!

Ja, het oog wil ook wat. En de Serengeti hééft de looks. Stoer, stijlvol, romantisch. En ah….hij ruikt zo heerlijk naar hout. Houten vloer, schattige houten keuken (met potten en pannen in overvloed), robuuste steigerhouten meubelen binnen en buiten. Ja, je moet van hout houden. De tent is gebouwd op een stevige houten constructie van 48 m2. Volop leefruimte dus!

2. Groot overdekt terras

De leefruimte binnen is tof, maar wij vonden het grote overdekte (én volledig omheinde)  terras nog toffer. Grote picknick tafel, relaxte lounge set. Jongens wat willen we nog meer. Ontbijt, lunch, barbecue, onze houten buitenpatio was hét decor. Spelletje rummikuppen, boekje lezen, ijskoel rosétje op een zwoele zomeravond…dat terras is ’the place to be’.

Terras Serengeti

3. Slapen als een vorst

Tijd om naar bed te gaan kinderen!” “Okee, papa.” Huh… zijn ze thuis ook zo happig als we ze richting slaapkamer dirigeren? No way. Waarom hier dan wél? Die coole slaapvertrekken. Doornroosje zou jaloers zijn. Als je toch ergens 100 honderd jaar moet pitten. Prangende vraag: wie kruipt in die supergezellige bedstee én wie jumpt er in dat ruige stapelbed? (het romantische hemelbed was voor papa en mama). Er zijn 3 slaapvertrekken. Met heerlijk dikke matrassen.

4. Badkamer met regendouche

Douchen in je tent, echt waar. Het kan in de Serengeti. Een zalige regendouche nog wel. Je weet wel, zo’n heerlijke stortbui op z’n regenwouds. Je bent tenslotte op kampeersafari. Oh ja: wastafel, toilet, de badkamer is helemaal tiptop. Met je toilettas en wc-rol onder de arm naar het sanitair gebouw op de camping? Hoeft niet meer!

5. Airco en andere luxe extra’s.

De zon. Je beste vriend op vakantie, maar soms is het ook puffen geblazen. In de Serengeti zet je ‘s avonds gewoon je airco aan. Heerlijk, dat vederlichte briesje dat de warmte zachtjes wegwaait. Het is een van die luxe extra’s van de Serengeti. Net zoals al die leuke lampjes binnen en buiten. Én dat grappige speelhuisje onder de bedstee. Én overal stopcontacten.


Rapportcijfer: 9/10

Eindconclusie: absolute toptent. Geschikt voor glampingliefhebbers en gezinnen met kinderen. Zijn er dan echt geen minnen? Een paar kleine. Bedstee en stapelbed zijn niet ideaal voor hele kleine kinderen. Dan moet je toch een kinderbedje meenemen. Enneh … we hebben geen luipaard, buffel, neushoorn of olifant gezien. Zelfs geen leeuw.
[row]
[row\]

Zelf ook zin in een verblijf in een Serengeti safaritent? Ze schitteren op deze campings.

 

[row]
[row\]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *