Costa Brava, zee

De Costa Brava: een wilde belevenis!

7 tips voor een camping vakantie aan de wilde kust

Vertaal ‘Costa Brava’ en je krijgt ‘Wilde kust’. Wild is hier zeker op z’n plaats. De beruchte feesten in Lloret de Mar, de ruige kust en het Spaanse temperament. Tel daarbij het zonnige weer, de mooie stranden en de prachtige natuur op en de Costa Brava is de ideale vakantiebestemming. Wij geven je graag enkele tips voor een topvakantie aan de Costa Brava!

1. Surfen op het strand van St. Pere Pescador

Wauw! Het strand van St. Pere Pescador is prachtig! Het strand ligt in een van de mooiste baaien van de Middellandse Zee en biedt een prachtige setting met voldoende ruimte om heerlijk te relaxen aan het gouden strand. Het strand is met de auto bereikbaar en is bekend als een van de beste kite spots van Europa! Er zijn surfscholen die cursussen voor alle niveaus aanbieden.
Camping in de buurt: Camping Las Dunas

De stranden van Sant Pere Pescador, een van de 7 tips voor een top vakantie aan de Costa Brava. Lees ze op ons blog.

2. Heerlijk eten in El Raco in Palamos

Vismarkt, vissersmuseum, visrestaurants, het charmante stadje Palamos is bekend om zijn jarenlange visserij traditie. Niet zo’n fan van vis? Bezoek dan het restaurant ‘El Raco’. Dit Mediterraanse pizza restaurant is een perfecte afsluiting van de bezoek aan Palamos. Je dineert met een prachtig uitzicht op de charmante haven. Je vindt hier naast pizza ook vele andere heerlijke gerechten. Wat dacht je van crêpes, pasta en uiteraard een dessert!
Camping in de buurt: Camping King’s

Heerlijk dineren aan de Costa Brava, een van de 7 tips voor een top vakantie aan de Costa Brava. Lees ze op ons blog.

3. Genieten in de baai van Begur

De baaitjes van Begur lijken van een postkaart te komen. Kristalhelder water, steile kliffen, goud strand en groene beplanting vormen het ideale plaatje van de Costa Brava. In het noorden, oosten en zuiden van de stad vind je acht baaitjes met stranden, ieder met zijn eigen schoonheid.
Camping in de buurt: Camping Mas Patoxas

De baai van Begur, een van de 7 tips voor een top vakantie aan de Costa Brava. Lees ze op ons blog.

4. Ervaar de Catalaanse traditie op de markt in Tordera met al je zintuigen

Zien, ruiken, proeven en voelen. Op de markt in Tordera worden alle zintuigen geprikkeld. Honderden kraampjes vullen elke zondagochtend het oude centrum. De markt is de grootste en oudste markt in de regio. Een kleurrijke verscheidenheid aan lokale producten brengt de Catalaanse traditie tot leven.
Camping in de buurt: Camping Mas St. Josep

De markt van Tordera, een van de zeven tips voor een top vakantie aan de Costa Brava. Lees ze op ons blog.

5. Het uitzicht van de vuurtoren van Sant Sebastià

Dit uitzicht mag je niet missen. Start je wandeling in Calella de Palafrugell en volg het kustpad gedurende ongeveer 15 minuutjes naar Llafranc. Ga vanaf Llafranc naar de vuurtoren van Sant Sebastià, zo’n 167 meter boven zeespiegel. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de gehele kustlijn.
Camping in de buurt: Camping Eurocamping

De vuurtoren van de Sant Sebastià, een van de 7 tips voor een top vakantie aan de Costa Brava. Lees ze op ons blog.

6. Fotografeer de kleurrijke huizen aan de rivier Onyar in Girona

Een blik op de huizen met felle kleuren aan de rivier Onyar is slechts een voorboden voor alles wat de stad Girona te bieden heeft. De smalle straatjes van de oudste Joodse wijken van Europa, de Arabische badhuizen en de gastronomische highlights maken een bezoek aan deze stad een memorabel!
Camping in de buurt: Camping El Delfin Verde

De kleurrijke huizen in Girona, een van de 7 tips voor een top vakantie aan de Costa Brava. Lees ze op het Vacansoleil Blog.

7. Shoppen in Lloret de Mar

Lloret de Mar is meer dan alleen de Catalaanse feeststad, maar ook de perfecte stad om je kledingkast te vullen en je portemonnee te legen. Talrijke bekend modeketens en kleinere, lokale boetiekjes lokken je naar binnen met aantrekkelijkere prijzen dan in België. Daarnaast is er ook de lokale weekmarkt, die elke dinsdag van 8 tot 14 uur plaatsvindt, een echte Food and DIY highlight.
Camping in de buurt: Camping Resort Els Pins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *