Gardameer

Sportief op vakantie aan het Gardameer

4 tips voor een sportieve vakantie aan het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en één van de populairste vakantiebestemmingen. De ligging van het meer maakt de regio eromheen ook een erg populaire bestemming voor sportievelingen. Je kunt je hier namelijk ‘ter land, ter zee en in de lucht’ uitleven. Ben je geen topsporter, maar wil je wel een actieve vakantie beleven aan het Gardameer? Hier een aantal tips voor sportieve activiteiten die leuk zijn voor iedereen!

Stand up Paddling – lopen op het water

Stand up Paddling is een watersport die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Bij Stand up Paddling (kort gezegd SUP) sta je op een iets dikkere surfplank en ‘roei’ je je vooruit met een lange peddel. Je glijdt als het ware over het water. Het is geen toeval dat het steeds populairder wordt, want je leert het gemakkelijk, het is een ontspannen activiteit en het is leuk voor alle leeftijden! Het grootste pluspunt van deze activiteit? Dat is echt het uitzicht. Je glijdt rustig over het water, terwijl je geniet van de natuur om je heen. Een prachtige manier om de omgeving van het Gardameer te ervaren!
Tip: In Malcesine kun je in de avond ‘suppen’, een ideaal moment van de dag om te ‘suppen’, omdat de wind dan is gaan liggen en je daardoor nog geleidelijker over het water glijdt.

Ben jij sportief aangelegd? Ga suppen tijdens jouw Vacansoleil vakantie aan het Gardameer.

Wandelen – volop genieten van de omgeving

Wandelen lijkt misschien geen heel uitdagende manier om de omgeving te ontdekken. Toch is het één van de beste manieren om volop te genieten van de natuur en cultuur! De regio rondom het Gardameer biedt talloze routes voor alle leeftijden en niveaus. Ze leiden je langs olijfboomgaarden, wijngaarden, alpenweiden en steile rotsformaties.
Tip: Ga voor een uitgestippelde wandelroute langs de mooiste plekjes rondom het Gardameer. Bijvoorbeeld deze route van 9,9 km, die je onder meer langs leuke dorpjes en prachtige natuur brengt.

Je kan prachtige wandelen tijdens je camping vakantie aan het Gardameer. Heel sportief!

Mountainbiking – Enjoy the Ride

Het Gardameer is één van de top tien hotspots in Europa voor mountainbikers. Met name ten noorden van het meer is het populair om te mountainbiken. Je vindt hier namelijk heel veel mooie routes!
Tip: Bijna een must in de regio is de Cross Country Tour naar de stad Brenzone. Deze is geschikt voor alle niveaus en brengt je langs een aantal van de mooiste dorpen in de omgeving. Een gedetailleerde beschrijving, routes en GPS-track vind je hier.

Ga sportief mountainbiken tijdens jouw campingvakantie bij het Gardameer.

Paragliding – De wereld onder je voeten

Wie droomt er niet van, even gewichtloos zijn en boven de wereld hangen? Bij het Gardameer kan het! ‘Lift mee’ met een paragliding tandemvlucht van de Monte Baldo. Het geeft je een geweldige ervaring, een gevoel van vrijheid én eventueel héle toffe vakantiefoto’s! Het leuke aan een paragliding tandemvlucht is dat je zelf lekker kunt ontspannen en puur kunt genieten van het uitzicht op de prachtige omgeving. In de lucht heb je werkelijk prachtig uitzicht over het meer en een uniek bergpanorama.
Tip: Ga voor een tandemvlucht met vlieginstructeur Peter.

Meer sporten aan het Gardameer?

Wil je meer ideeën opdoen om actief te zijn in, op, boven en rondom het Gardameer? Neem een kijkje op het blog van 360gardalife. Lokale atleten doen hier verslag van hun sportieve ervaringen rond het meer. Zij delen routes, GPS-tracks en veel mooie foto’s. Je vindt hier ook de surfschool, tal van wandelroutes en andere sportieve uitdagingen rondom het Gardameer.

Fotocredits: ©Angela Trawoeger – 360gardalife 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *