Gardameer

De beste campings aan het Gardameer

Gardameer: het mooiste meer van Italië

Het Gardameer staat al jaren bovenaan het lijstje met populairste regio’s. Het meer is geliefd vanwege de schoonheid, de mogelijkheden op, aan en in het meer, én de ligging. Dit grootste meer van Italië ligt namelijk ideaal voor leuke uitstapjes. Een bezoek aan Verona en zelfs het romantische Venetië zijn aanraders! Ga jij liever voor een sportieve activiteit? Dan zit je hier ook goed. Ga fietsen, waterskiën of huur een bootje. Aan het Gardameer verveel je je geen moment.

Niet alleen de omgeving, maar ook de campings bij het Gardameer zijn prachtig! Op deze campings heb je zeker de tijd van je leven:

Camping Altomincio Family Park in Salionze

Camping Altomincio Family Park is één van de beste campings aan het Gardameer.

Een droom voor kleine kampeerdertjes! Op camping Altomincio Family Park zijn kinderen de baas. Er is volop waterpret op de camping. Ideaal voor je kleintjes is het lagunebad met zachte ondergrond. De camping is autovrij en heeft een toplocatie voor uitstapjes naar Verona, Brescia, Modana en Mantova. Je bent overal in no-time, want het kruispunt van de belangrijkste snelwegen ligt dicht bij de camping. Maar… ontdek de omgeving ook eens op de fiets. Ga naar natuurgebied Altomincio (weet je direct hoe de camping aan zijn naam komt ?) en trap daar over ruim 65 km aan familiefietspaden. De fietsen? Die huur je op de camping.

Camping Cisano / San Vito in Cisano di Bardolino

Camping Cisano/San Vito is één van de beste campings aan het Gardameer.

Twee campings in één. Campings Cisano en San Vito zijn met elkaar verbonden, zodat je van álle faciliteiten gebruik kunt maken. Zo zijn er maar liefst 3 zwembaden, 2 waterglijbanen en een jacuzzi. Wil je naar het Gardameer? Dan sta je via een tunneltje zo op het privéstrandje van de camping. En rondom de camping is het ook genieten. De beroemde operastad Verona ligt slechts 30 kilometer verderop. Een dagje naar het pretpark? Canevaworld – met moviepark én aquapark – vind je op 10 minuutjes rijden!

Campeggio Del Garda in Peschiera del Garda

Campeggio Del Garda is één van de beste campings aan het Gardameer.

Wát een ligging. Campeggio Del Garda ligt direct aan het Gardameer in het gezellige Peschiera del Garda. De camping heeft twee zwembaden, dus waterpret gegarandeerd! Er is een 25-meterbad en een groot kinderbad. Zwemmen kan natuurlijk ook in het Gardameer, waar watersportliefhebbers ook al volop genieten. Een ander groot pluspunt? De Italiaanse keuken, die je ook proeft op de camping.

Camping Europa Silvella in San Felice del Benaco

Camping Europa Silvella is één van de beste campings aan het Gardameer.

Het leven is mooi op camping Europa Silvella. De camping heeft een eigen rots- en kiezelstrand waar je prachtig uitzicht hebt over de baai. Op de camping plons je in de twee zwembaden. De stacaravans liggen voornamelijk in het hoger gelegen deel van het glooiende campingterrein. En dat zorgt voor een fenomenaal uitzicht. De plaats San Felice del Benaco ligt in ‘de Bocht van Manerba’ met zijn twee grote blikvangers: de rots La Rocca en het eiland Isola dei Conigli. Bijzondere uitstapjes!

Camping Baia Verde in Manerba del Garda

Camping Baia Verde is één van de beste campings aan het Gardameer.

Camping Baia Verde ligt net als camping Europa Silvella in de zuidwestpunt van het Gardameer, bij de rots van Manerba. Daar is het iets rustiger, maar zeker niet minder mooi! Rijd van Salò tot Riva en geniet van de kust die bestaat uit hoog oprijzende bergen. Maak een tussenstop in Limone del Garda voor een verfrissend terrasje. En bezoek ook de steden Brescia, Milaan, Bergamo en Verona. Uitrusten doe je op de camping. Bijvoorbeeld aan de twee zwembaden en het aparte kinderbad. Mmm, in Manerba del Garda is het heerlijk genieten!

Liever naar een andere camping aan het Gardameer? Bekijk hier al onze campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *