campings aan een meer

10x De mooiste campings aan een meer

Geniet van een vakantie aan het meer

Houd je van water, maar ben je niet zo’n fan van de zee? Dan is een vakantie aan een meer iets voor jou. Geen hoge golven, geen sterke onderstroom en je kunt toch heerlijk dobberen in natuurwater. Bovendien is zo’n plekje ideaal voor een vakantie met jonge kinderen. Ontdek onze top 10 van de mooiste campings direct aan een meer!

1. Camping Cisano / San Vito aan het Gardameer (Italië)

Cisano is een van de mooiste campings aan een meer.

Wat een topcamping aan het Gardameer… Volop recreatiemogelijkheden en diverse privéstranden direct bij de camping. Tijdens je vakantie ga je zwemmen, waterfietsen, zeilen en vissen. En als je dan nóg niet genoeg hebt van al dat water, spring je op de camping in een van de 3 zwembaden of het kinderbad!

2. Camping Le Fayolan aan het meer van Clairvaux (Frankrijk)

Camping Le Fayolan is één van de mooiste campings aan een meer.

Deze grote, gezellige familiecamping heeft een eigen strand aan het meer van Clairvaux. Daar ga je heen voor allerlei sport- en spelmogelijkheden! Bovendien is de omgeving perfect voor het maken van mountainbiketochten, wandelingen en autoritjes.

3. Camping Lago Maggiore aan Lagio Maggiore (Italië)

Camping Lago Maggiore is één van de mooiste campings aan een meer.

Het is héérlijk genieten op deze camping, een van de beste bestemmingen aan het Italiaanse Lago Maggiore. Met kleine en veilige strandjes, dus helemaal een goede keuze als je met jonge kinderen op vakantie gaat. Tip: eet pizza in het gezellige restaurant op de camping óf in het nieuwe restaurant aan het meer.

4. Camping Pelso aan het Balatonmeer (Hongarije)

Camping Pelso is één van de mooiste campings aan een meer.

Stap op de camping op de waterglijbaan en plons zo het Balatonmeer in! Of ontdek het meer per kayak, die je huurt op de camping. Zin in een wedstrijdje beachvolleybal? Dan zit je hier ook goed! En wil je elke dag wakker worden, opstaan en in no-time op het Balatonstrand staan? Dan verblijf je in de Tahiti-stacaravan.

5. Camping Manor Farm 1 aan de Thunersee (Zwitserland)

Manor Farm 1 is één van de mooiste campings aan een meer.

Deze uitgestrekte camping heeft een eigen stukje oever aan de grote, blauwe Thunersee. Wat je op dat meer écht moet doen? Een tochtje maken met een klassieke radarboot! Aan de Thunersee zijn – uiteraard – veel watersportmogelijkheden. Maar deze plek is ook een droombestemming voor bergwandelingen.

6. Camping La Nublière aan het meer van Annecy (Frankrijk)

Camping La Nubliere is één van de mooiste campings aan een meer.

Deze camping ligt aan de zuidkant van het meer van Annecy! Spreid je handdoek op het privéstrand of op de ligweide. Een populaire vakantieplek voor zeilers, surfers, waterratten én fietsliefhebbers. Het fietspad vind je direct bij de camping. Een must? Een ritje direct langs het meer.

7. Camping San Cristoforo bij Lago di Caldonazzo (Italië)

Camping San Cristoforo is één van de mooiste campings aan een meer.

Een kleine en overzichtelijke camping op loopafstand van het Lago di Caldonazzo, een van de warmste meren van Noord-Italië. Het water is namelijk 20 tot 25 graden! Kleine kinderen gaan uit hun dak in het speeltuintje en zwembad op de camping.

8. Camping Ossiacher See aan de Ossiacher See (Oostenrijk)

Campings Ossiacher is één van de mooiste campings aan een meer.

Vanaf meerdere plaatsen op deze camping heb je prachtig uitzicht over de Ossiacher See. En de faciliteiten van de camping staan op een bijzonder hoog niveau. Even actief zijn? De mogelijkheden zijn hier eindeloos.

9. Camping Bergumermeer aan het Suameer (Friesland, Nederland)

Bergumermeer is een van de mooiste campings aan een meer.

Een camping in het merengebied van Friesland. Een super keuze voor vakanties met jonge en oudere kinderen. Er is op de camping van alles te doen voor alle weersomstandigheden. Dus, altijd een uitstekende plek voor een ontspannende vakantie.

10. Camping Punta Navaccia aan Lago Trasimeno (Italië)

Camping Puna Navaccia is een van de mooiste campings aan een meer.

Deze populaire camping aan het Lago Trasimeno heeft een eigen haventje en een érg aangenaam strand. Maak eens een tocht op de campingboot rondom het eilandje in het meer óf daag je familie uit voor een roeiwedstrijdje met de Dragonboten van de camping.

Meer mooie campings zien die direct aan een meer liggen? Ontdek ze allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *