Vakantieregio Istrië in Kroatië

Kies jouw ideale vakantiebestemming in Kroatië in 2 stappen

Kroatië is populair! De laatste jaren is dit land erg in opmars. Wij begrijpen wel waarom! Een prachtige kust, duizenden eilanden, kristalhelder water, een heerlijke temperatuur en een interessante cultuur. Waar je moet zijn in Kroatië? Je zoektocht wordt een stuk eenvoudiger met ons snelle 2-stappenplan.

Stap 1: Kies je regio

Kroatië heeft verschillende vakantieregio’s. De bekendste zijn Istrië en Dalmatië. Een kleinere regio hier tussenin is Kvarner. Allemaal mooie regio’s. Moeilijk, moeilijk… welke moet je nu kiezen? Kies hieronder de regio die jou het meest aanspreekt.

Plan je campingvakantie naar Kroatië in twee stappen.

Istrië, ideaal voor families

Istrië ligt op ongeveer 1300 kilometer van Brussel en is een schiereiland met een frappante kustlijn. In deze regio zie je veel Italiaanse invloeden. Bezoek de charmante stadjes met kronkelige straatjes en gezellige terrasjes. En… de Italiaanse invloeden proef je hier ook. Geniet van de vele gerechten met zeevruchten en de heerlijke pizza’s!

In Rovinj in Kroatië maak je uiteraard een boottochtje

Plaatsen die je zeker moet bezoeken:

  • Pula: met een oud amfitheater.
  • Poreč en Novigrad: oude steden met fijne terrasjes en een gezellige boulevard.
  • Rovinj: havenstadje waar je – uiteraard – een boottochtje maakt.

In Istrië maak je in de zomer tal van culturele evenementen mee. Bijna elke dag is er wel iets te doen. De ene week is er een festival, de andere een concert, en weer een andere week kun je een tentoonstelling bewonderen. Bekijk hier de agenda voor deze zomer.

Kortom: Istrië is dé Kroatische regio om cultuur te snuiven en te genieten aan zee.

Dalmatië, perfect voor koppels

Dalmatië ligt in het zuidelijke deel van Kroatië (ongeveer 1600 kilometer vanaf Brussel) en wordt door veel toeristen beschouwd als de mooiste regio van het land. De paradijselijke stranden, prachtige eilanden en het mediterrane klimaat zijn hier dé ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Bekende steden zijn Dubrovnik, Split en Trogir. Maar bovenal is Dalmatië is een regio met een fantastische natuur.

In het Nationaal Park Plitvice meren maak je onvergetelijke wandelingen!

 Plaatsen die je zeker moet bezoeken:

  • Plitvice Meren: een Nationaal Park waar je onvergetelijke wandelingen maakt en jezelf helemaal verwent met een relaxte boottocht.
  • Krka-watervallen: watervallen, stroomversnellingen en beekjes, je vindt het in dit Nationaal Park.
  • Pag: een eiland met een uniek maanlandschap.

Kortom: Dalmatië is dé Kroatische regio om droomplekjes in de natuur te bewonderen!

Kvarner, voor de ontdekker

Naast de bekendste regio’s heeft Kroatië nóg een kustregio, precies tussen Istrië en Dalmatië in: Kvarner. Deze regio ligt op zo’n 1400 kilometer van Brussel. De regio bestaat uit meerdere schiereilanden, waaronder Cres, Krk, Pag, Rab en Lošinj. De stranden aan de Kvarnerbaai zijn pittoresk. Het zeewater is helder. En als je niet van massatoerisme houdt… is dit voor jou de place to be.

Kvarner, een onbekende regio van Kroatië.

Plaatsen die je zeker moet bezoeken:

  • Mali Lošinj: een charmant kustplaatsje met boulevard.
  • Veli Lošinj: klein vissersdorp.
  • De baai van Čikat: met een verscholen strand, met aan de ene kant het pijnbomenbos en aan de andere kant het heldere, blauwe water van de Adriatische Zee.
  • Cres en Susak: eiland Cres bezoek je via de schraagbrug en eiland Susak bewonder je na een tripje met de veerboot vanuit Mali Lošinj.

Kortom: Kvarner is dé Kroatische regio om pittoreske plaatsjes te bezoeken en te proeven van de authentieke Kroatische sfeer.

Stap 2: Kies je camping

Kroatië heeft véél campings. Dit zijn voornamelijk grote campings die geschikt zijn voor het hele gezin. Wil je jouw keuze wat gemakkelijker maken? Kies dan je camping op basis van hét vakantie-element dat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld een gigantisch zwemparadijs, een locatie direct aan zee of de ligging dicht bij een toeristische trekpleister.

Aquapark op de camping? Kies in Dalmatië voor camping Solaris Kies in Istrië voor camping Park Umag of Resort Lanterna
Watersporten beoefenen? Kies in Dalmatië voor camping Belvedere Kies in Istrië voor camping Valkanela of Arena Stupice
Stad in de buurt? Kies in Dalmatië voor camping Solitudo (bij Dubrovnik), Solaris (bij Sibenik) of Stobrec Split (bij Split) Kies in Istrië voor camping Polari, Vestar of Val Saline (bij Rovinj), camping Arena Kažela (bij Pula) of camping Bijela Uvala of Resort Lanterna (bij Poreč)
Go Glamping! Kies in Dalmatië voor camping Zaton Holiday Resort Kies in Istrië voor camping Resort Lanterna, Polari, Valkanela of Val Saline
Camping met alles er op en er aan? Kies in Dalmatië voor camping Zaton Holiday Resort of Strasko Kies in Istrië voor camping Aminess Park Mareda, Polari, Bijela Uvala, Park Umag, Bi Village, Resort Lanterna, Valkanela, Arena Stupice of Pineta
Liever kleine camping? Kies in Dalmatië voor camping Perna Orebic, Stobrec Split, Solitudo of Port 9 Kies in Istrië voor camping Oliva, Park Kastanija of Aminess Sirena

Bekijk hier al onze campings in Kroatië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *