Nazomer bestemmingen Vacansoleil

Top 7 nazomer bestemmingen in Europa

Op vakantie gaan buiten het hoogseizoen kan zo zijn voordelen hebben. De drukke steden zijn rustiger en vaak ook ietsje koeler. Dan is eropuit gaan nog leuker! Waar je naartoe gaat voor de ideale nazomer vakantie? In dit artikel vind je de top 7 nazomer bestemmingen in warme én koele gebieden.

Warm & Relaxed: De laatste zomerse zonnestralen vind je hier ?

Lekker warm nazomeren? Dat kan zeker nog. Veel plekken in het zuiden van Europa zijn nog heerlijk warm. Hier kan je dus nog genieten van zon, zee en strand. De eerste 5 bestemmingen behoren tot deze categorie:

Nazomer in Portugal ??

In Portugal is het vaak nog erg warm in de late zomer. De temperaturen kunnen zelfs oplopen tot 30 graden. ?

1. Algarve

Vooral de Algarve is een goede zon-, zee- en strandregio voor je nazomer vakantie. Naast een aantal geweldige stranden, biedt de Algarve verschillende bezienswaardigheden.

  • Zo zie je hier de Cabo de São Vincente, waarvan ze vroeger dachten dat dit het einde van de wereld was. In de vuurtoren op deze kaap kun je ook een museum bezoeken.

Nazomer in de Algarve

  • Benagil Caves is de tweede hotspot van de regio. Deze plek aan het water heeft een groot rotsgebergte met ‘in het plafond’ een groot gat waar het zon- en maanlicht door schijnt. Een prachtig gezicht! Zien? Kies uit de verschillende boottripjes om ernaartoe te varen óf ga suppen (stand up paddling). Ernaartoe zwemmen is verboden vanwege de stroming.
  • Wil je een kasteel bezoeken? Op naar Castelo! Dit roodbruingekleurde kasteel stamt nog uit de Moorse periode en biedt topuitzicht over de stad en het platteland.
  • Dit barokke meesterwerk is echt een pareltje: de kerk São Lourenço. De broers Borges bouwden het gebouw en werkten het af met azulejo’s (handgeschilderde tegels).
  • En natuurlijk bezoek je in de Algarve verschillende stranden! Een must is Praia Dona Ana. Met flinke rotspartijen en een fijn zandstrand. Een pluspunt: dit strand ligt dicht bij het leuke stadje Lagos. Zo ga je ’s ochtends het stadje in en kun je ’s middags uitrusten op het strand.

De tweede strandlocatie is Praia do Camilo. Dit strand ligt ook in de buurt van Lagos. Wil je naar het grootste strand in de buurt van Lagos? Dan ga je naar Meia Praia. Hier zijn allerlei watersportmogelijkheden, óók voor de kids. Tot slot kun je in de Algarve nog lekker zonnebaden op Praia da Marinha. Via een lange trap kom je op dit verbluffende gouden zandstrand uit. Ook hier liggen flink rotsformaties.

Het strand in de Algarve

Portugal is een fijne nazomer bestemming

Op zoek naar een camping in de buurt? Bekijk droomcamping Turiscampo**** in de Algarve.

Nazomer in Italië – Sicilië, Apulië & Sardinië ??

De volgende 3 nazomer bestemmingen liggen in Italië en hebben in de nazomer nog aangename temperaturen. Omdat ze allemaal ín zee of áán zee liggen, wordt het er niet meer bloedheet. Op al deze bestemmingen tref je trouwens een schat aan cultuur, natuur én… het eten is er zoals je van de Italianen gewend bent: overheerlijk! ?

2. Sicilië

Het grootste Mediterrane eiland is Sicilië. Op dit eiland kun je door diverse oude steden slenteren, genieten van de Siciliaanse keuken en toeren naar de bekende bezienswaardigheden.

  • Te beginnen met de stad Palermo. Hier moet je de Cappella Palatina écht zien. Dit gebouw is volledig gedecoreerd met kleine mozaïeksteentjes.
  • De Cattedrale di Palermo is nog zo’n parel.
  • En bij Mercato di Ballarò ontdek je alle typerende ingrediënten en gerechten van het eiland. Proef hier vooral de Arancini (gefrituurde rijstkroketten gevuld met kaas en tomatensaus), zoete citrusvruchten en knapperige Cannoli (krokant, gefrituurd deeg met zoete ricotta). ?

Palermo op Sicilië

3. Apulië/Puglia

In de hak van Italië ligt de regio Apulië (op z’n Italiaans: Puglia). Ook op deze plek vind je boeiende steden zoals Bari, Brindisi en Taranto. Ontdek er de rijke geschiedenis en smul er van heerlijke pasta, zoals de typische Pugliaanse Orecchiette-pasta (in de vorm van oortjes).? Natuurlijk bezoek je in alle oude steden het historische centrum met beeldige kerkjes en ambachtelijke winkeltjes. Een tip: koop in zo’n ambachtelijk winkeltje je pasta voor thuis!

In Alberobello (streek Valle d’Itria) liggen de Trulli huisjes. Deze kalkstenen huisjes zijn al duizenden jaren oud. Veel zijn nog steeds ‘bewoond’. Vaak is zo’n huisje nu omgetoverd tot een toeristische winkel met bijvoorbeeld leuke accessoires. De oude stad Ostuni wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd, je raadt het al… er staan héél veel witte huisjes. Het oude centrum is een must-see en vanuit Corso Vittorio Emanuele II heb je uitzicht over de stad.

Trulli huisjes in Puglia

De witte huisjes in Apulië

Brindisi is van oudsher de toegangspoort tot Griekenland. Tegenwoordig is het ook geschikt voor de toerist. Drink aan de boulevard een krachtige espresso. Beklim de trappen. En maak een foto van de oude zuil, die het einde van Via Appia markeert. Een weetje: dit was vroeger de weg die van Rome naar Brindisi liep. In Brindisi zijn trouwens veel verborgen kerkjes te ontdekken. Dus, zoeken maar!

Brindisi is van oudsher de toegangspoort tot Griekenland

4. Sardinië

Op Sardinië is van alles te zien! Het eiland is binnen enkele uurtjes van noord naar zuid te ontdekken. Maar áls je op verkenning gaat… bezoek dan zeker op je gemak deze must-sees:

  • De hoofdstad Cagliari. Hier zie je de Santuario e Basilica di Bonaria en de Bastione di Saint Remy.

De hoofdstad van Sardinië is Cagliari

  • De grot van Neptunes. Een leuk uitstapje!
  • Schiereiland Capo Caccia. Aan de kust van Alghero kun je daar met de boot naartoe. Aangekomen na die relaxte boottocht? Ga mee met een begeleide rondleiding of klim zelf de 600 trappen omhoog.
  • En ook op Sardinië geldt: kuier naar een of meerdere van de droomstranden!

Voor de mooiste stranden ben je op Sardinië aan het juiste adres. Een uniek strand is spiaggia Su Giudeu, in het zuiden van het eiland. ? Daar leven flamingo’s! Rena Bianca ligt in het Noorden van Sardinië. Vanuit dit strand zie je Corsica liggen. Trouwens, naar het eiland Corsica varen, is ook een goed idee voor een dagactiviteit. Bezoek ook Isola Rossa. Rondom dit strand liggen allemaal rode rotsen, vandaar de naam. En dat ziet er mooi uit! Voor een Caribisch gevoel vaar je mee naar het naastgelegen eiland La Maddalena vol bountystranden. Het stadje op het eiland is heel charmant: het staat vol terracottakleurige huisjes en op het plein, Piazza Giuseppe Garibaldi, vind je gezellige terrasjes, barretjes en ijssalons.

Sardinië is nog zo'n fijne nazomer bestemming

Het water rondom Sardinië is ontzettend helder

Dit zijn de beste campings op deze warme Italiaanse nazomer bestemmingen:

Nazomer in Spanje ??

5. Catalonië

Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje. Het landschap in deze streek is ontzettend divers met bergen, rotsen, stranden, zee, delta’s en valleien. Je voordeel van een vakantie in deze regio? Je hebt de mogelijkheid om zowel de Costa Brava als de Costa Dorada te ontdekken! Uiteraard is de zee altijd in de buurt. Ook voor een leuke citytrip zit je hier goed. Ontdek bijvoorbeeld een stad als Barcelona, Girona, Tarragona, Reus, Tortosa of Badalona. En daarna: lekker chillen op het strand. Want dáár is het in deze tijd van het jaar ook nog heerlijk. Houd je van kleine droombaaitjes? In het natuurpark Cap de Creus vind je er meerdere:

  • Kleinschalig rotsstrand: Cala Jugadora
  • Heerlijk rustig baaitje: Cala Culleró
  • Kalm en omringd door natuur: Cala S’Alqueria Gran

De baaitjes aan de Costa Brava zijn altijd druk bezocht

Aan de hele kust van Catalonië bevinden zich gezellige vissersdorpjes. Daar is het vaak net wat rustiger dan in de grote steden. Toch zijn deze plekjes echte pareltjes! Port Lligat is zo’n vissersdorp. In het dorp staat het voormalig huis van kunstenaar Salvador Dali. Tegenwoordig is het een museum. Verder is er een prachtige kerk: Santa Maria de Cadaqués. Loop je de kerk weer uit? Dan slenter je door de smalle straatjes van het dorp, langs de witte huisjes die begroeid zijn met kleurrijke bloemen. Romantisch!

Peralada is misschien een wat onbekendere stad, maar zeker een aanrader. Volg er de historische route langs alle highlights van de stad. Je komt langs het Peralada kasteel met een tuin en museum, de oude stadsmuren én de Parish kerk. Je kan ook voor een wijnroute kiezen. In Peralada is zelfs een wijn-spa… dat zegt genoeg toch? ?

Mooi: de botanische tuin Santa Clotilde Gardens, een van de vele botanische tuinen in Catalonië. Deze tuin staat vol struiken, bomen en bloemen.? En het uitzicht over het water maakt het plaatje compleet.

Luxe campings in deze streek:

Koel & Actief: eropuit gaan doe je op deze bestemmingen ?

Ga jij er graag op uit tijdens je vakantie? Of vind je het prettig om op verkenningstocht te gaan bij lagere temperaturen? Op deze bestemmingen is het in de nazomer rond de 20 graden. Niet zomers, maar wél aangenaam. En je hebt er genoeg te doen!

Nazomer in Duitsland

6. Moezel (Rheinland – Pfalz)

De streek Moezel met zijn rivier liggen in het noordoosten van Duitsland. Kenmerkend in deze regio zijn de kleine dorpjes, gezellige steden en uitgestrekte wijngaarden. Om de wijn van deze streek kun je dus niet heen. De vaak witte wijn komt van de Riesling, Elbling of Müller-Thurgau druiven. Vroeger werden hier veelal zoete of halfzoete wijnen van gemaakt. Maar tegenwoordig worden er ook droge wijnen van geproduceerd. Een wijnproeverij is in de Moezel een echte must-do.? Wil je een authentieke wijnproeverij? Schuif dan aan tafel bij een wijnboer.

Moezel wijn

In de heuvels rond de Moezel ligt de stad Trier. Oud? Ja, het is de oudste stad van Duitsland. Stoffig? Alles behalve! In deze levendige plaats beleef je héél makkelijk een leuke dag uit. De stad heeft nog veel overblijfselen van vroeger. Er is een gezellige Marktplatz in het centrum. Op het bruisende plein bevinden zich tal van terrasjes. En in de Palace Garden, met grote fontein, kun je lekker wandelen.

Gek op fietsen??‍♀ Maak een tochtje over de fietspaden van wel honderden kilometers lang. Een populaire fietsroute is de Moselradweg. Over deze weg slinger je langs de rivierlussen en heb je fantastisch uitzicht. Duurt de hele route je te lang? Je kan ook een stukje volgen. Bijvoorbeeld langs de dorpen aan de rivier.

Wandelen kan ook heel goed in de Moezel. Je kunt er prachtige routes volgen. Bijvoorbeeld door het Zeller-land of een stevige route de heuvels in.

Wandelen in de nazomer

In Koblenz, de stad waar de Moezel zich samenvoegt met de Rijn, komen veel wandel- en fietsroutes samen. Maar ook de historische binnenstad van Koblenz is een aanrader. Een tip: steek per kabelbaan over naar het hooggelegen fort Ehrenbreitstein. En… bezoek de stad zeker tijdens een wijnfeest. Wijnfeesten worden hier in de nazomer gevierd. Perfect! Nóg een reden om naar de Moezel te gaan. ?

Ook Cochem is een aantrekkelijk stadje. Er zijn tal van bezienswaardigheden. Te beginnen met het Reichsburg Cochem. Dit enorme kasteel is open voor bezoekers en zó de moeite waard. Ook leuk om te zien: De Enderttor. Deze stadspoort uit 1300 staat er nog steeds!

De lange Moselpromenade is een plaatje. Het is eigenlijk de boulevard van de streek, met kleurrijke bomen aan de kade en aan de rand van de promenade talloze cafés en restaurants. Tip voor de rustzoekers: ga op een bankje zitten aan de rand van de rivier en geniet van je uitzicht op de voorbijkomende bootjes.

De rivier de Moezel stroomt door Rheinland-Pfalz

De historische Senfmühle in Cochem (de mosterdmolen) is een bijzondere trekpleister. Deze 200 jaar oude molen is nog steeds in gebruik én je kunt er een rondleiding krijgen onder leiding van niemand minder dan de mosterdmolenaar. Hij laat zien hoe de mosterd wordt gemaakt en welke soorten er worden geproduceerd. Zin in mosterd op je brood of bij je kaasjes? Alle mosterdsoorten kun je na de rondleiding kopen in het winkeltje.

Toe aan ontspanning na al dat gefiets, gewandel en geslenter door stadjes? Stap aan boord van een van de vele rondvaartboten voor een tocht over de rivier de Moezel. De rondvaarten hebben diverse start- en eindpunten. Kies bijvoorbeeld als startpunt Cochem of Bernkastel-Kues.

Nazomer in Noord-Italië

7. Noord-Italië

Het noorden van Italië heeft veel charmante streken. Minder bekend dan de Adriatische Kust en Toscane, maar wel ontzettend mooi! Droomstreken hier zijn bijvoorbeeld Emilia Romagna, Lombardije en Piemonte. Het weer is hier vanaf september minder heet en dus ideaal voor een heerlijke nazomer vakantie.

Emilia Romagna is de regio van gastronomie, de legende Ferrari en diverse bruisende steden. Waaronder de hoofdstad van de regio: Bologna. Deze stad staat bekend om de eetcultuur, de roodgekleurde huizen, gebouwen en gezellige lokale markten als Mercato delle Erbe met vers fruit, groenten, vlees en vis. Ook komt de ‘pasta bolognese’ uit Emilia Romagna. Ook al is dít niet hoe de Italianen het gerecht noemen. Zij noemen het pasta al ragu. De wereldberoemde kaas Parmigiano reggiano wordt hier trouwens ook gemaakt. ?

Nazomer in Noord-Italië

Wil je een kerk bewonderen? Ga naar de Chiesa della Santa. Lekker tafelen in een leuk restaurantje? Dan moet je in de straat Via Piella zijn. De straten van de stad zijn tegenwoordig versierd met kunst, maar in de kerken zie je nog veel kunst uit de renaissance periode. Nog meer aanraders: het plein Piazza Maggiore, de fontein van Neptunes, het beklimmen van de Asinelli toren, en de 7 kerken van Santo Stefano.

Een andere topstad in Noord-Italië is Parma. De naam zegt het al, hier komt die heerlijke ham vandaan: Prosciutto di Parma. En hier wordt ook Parmezaanse kaas gemaakt. Proeven maar! De bezienswaardigheden in deze stad?

  • De Parma kathedraal: mooi vanbuiten én vanbinnen! Binnenin ontdek je kleurrijke fresco’s (schilderijen).
  • Dit geldt ook voor de doopkapel in Parma.
  • Parc Ducale: hier ga je heen om fijne wandelingen te maken.

Nazomer in Parma

Trek je graag naar de kust? Bezoek dan Ravenna. Deze stad staat bekend om de vele gebouwen vol mozaïek en fresco’s. De zee ligt op een luttele 10 kilometer, dus je kan na je sightseeingtoer lekker gaan uitwaaien.

Nazomer tip: Ravenna

De stad Forlì is wat kleiner dan de andere steden, maar heeft zeker een aantal leuke trekpleisters. Bezoek hier sowieso de haven én het hart van de stad: Piazza Saffi. In dat laatste vind je veel highlights van de stad, zoals het kasteel Rocca di Ravaldino en de Abdij van San Mercuriale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *